Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 20. 07:36, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Az ENSZ menekültügyi konferenciáján közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Az ENSZ New York-i magas szintű menekültügyi nemzetközi konferenciáján hétfőn este közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Ban Ki Mun, a leköszönő ENSZ-főtitkár "áttörésnek" minősítette a 193 ENSZ-tagállam képviselője által aláírt deklarációt, amely alapvetően általánosságokat fogalmaz meg a menekültek megsegítésének elveiről, de kevés konkrétumot tartalmaz, és a benne foglaltak nem is kötelező érvényűek.

Az egynapos csúcskonferencia újdonság volt annyiban, hogy történetében először a világszervezet most rendezett először ilyen témával foglalkozó konferenciát. Az elemzők azonban inkább a kedden a washingtoni Fehér Házban tartandó menekültügyi tanácskozástól várnak több konkrétumot. Annak a találkozónak Barack Obama elnök a házigazdája, ám csak néhány ország képviselőit hívták meg: Kanada, Svédország, Németország, Jordánia, Etiópia és Mexikó képviselője lesz jelen.

A menekültválság egyébként az ENSZ-közgyűlés kedden kezdődő ülésszakának szintén fontos témája, elsősorban a szíriai helyzettel összefüggésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.