Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 07. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp / Négy Égtáj SE

Nyerges 40/20 – teljesítménytúra, kirándulás és kilométerek

Nyerges 40/20 – teljesítménytúra, kirándulás és kilométerek

Idén is megrendezi a Nyerges 40/20 Teljesítménytúrát és a Nyerges 40 Terepmaratont a Négy Égtáj SE, mely április 27-én várja a vállalkozó kedvű mozogni vágyókat, túrázókat Nyergesújfalun.

A Négy Égtáj SE az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi a Nyerges 40/20 teljesítménytúrát. A gyalogtúra időpontja április negyedik szombatja, azaz április 27. Nevezés és rajt mindkét távon a nyergesújfalui tavaknál lévő Zoltek SE labdarúgópályán 7 órától 10 óráig lehetséges. Nevezési díj a 20 kilométeres távon 300 forint, a 40 kilométeres távon 500 forint. Szintidők: a 20 kilométeren 7 óra; a 40 kilométeren 10 óra.

Induláskor mindenki kézhez kapja az útleírást. A résztvevőknek minden ellenőrző ponton frissítőt (víz, csoki, gyümölcs, zsíros kenyér, ropi, nápolyi) biztosítanak a szervezők, ajánlott azonban mindenkinek némi ennivalót, innivalót magával vinnie. A távot szintidőn belül teljesítőket oklevéllel és kitűzővel, pizzaszelettel díjazzák a rendezők.

A felkészültebb túrázóknak lehetőségük van mindkét táv teljesítésére (20 km+40 km), melynek feltétele az, hogy a túrázó a rajtolási időtartamon belül (7-10 óra) teljesítse a kisebbik távot és elrajtoljon a másikon. Természetesen a két távot teljesítőknek a díjazás is duplán jár.

A legfelkészültebb túrázóknak, futóknak ezenkívül a Nyerges 40 Terepmaratont ajánlja a Négy Égtáj SE, melyet a 40 kilométeres távon a gyalogos táv mellett rendez meg. A szintidő 7 óra. Nevezési díj: 800 forint, amelyet a rajthelyen lehet befizetni. Mivel versenyről van szó, ezért tömegrajtoltatással indítják a szervezők a túrázókat 7:30-kor és a szintidők alapján rangsorolják a célba érőket. Nemenként az első három helyen végzőt éremmel jutalmazza az egyesület, és ezenfelül minden szintidőn belül teljesítőnek oklevelet, kitűzőt, meleg ételt biztosít. Az ellenőrző pontokon pedig frissítőt (víz, izotóniás ital, gyümölcs, csoki, szőlőcukor, nápolyi…) kapnak a résztvevők.

Nyerges 40/20, teljesítménytúra, terepmaraton, túra, kirándulás, Nyergesújfalu,

Mind a négy túratáv, túranem kiírása szerepel az országos ismeretségű Teljesítménytúrázók Társasága éves programtervében is. A teljesítménytúráról részletes információk, az egyesület honlapján, (www.negyegtajse.hu), illetve később a plakátokon találhatóak.

A Magyar Vöröskereszt Városi Szervezete 9 és 14 óra között a teljesítménytúrához kapcsolódóan véradást szervez, melynek helyszíne szintén a labdarúgópálya.

Minden természetbarátot, túrázni vágyót és véradót várnak a szervezők.

Akik tetszését elnyerték a Négy Égtáj SE rendezvényei, céljai, azok anyagilag is hozzájárulhatnak adójuk 1 százalékával az egyesület fejlődéséhez. Ezt az 18616954-1-11-es adószámon tehetik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.