Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 15. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: Fidesz-KDNP Képviselőcsoportja

Nyílt levél Tétényi Évának képviselő-testület összehívásáról

Nyílt levél Tétényi Évának képviselő-testület összehívásáról

Haladéktalanul hívjon össze a képviselő testületi ülést Tétényi Éva polgármestert, mindezt nyílt levélben kéri a Fidesz-KDNP Képviselőcsoportja.

Tisztelt Polgármester Asszony!
A Fidesz-KDNP frakció tisztelettel kéri, hogy haladéktalanul hívja össze a képviselő testületi ülést az alábbi témákban:

1. Vis Maior támogatás igénylésével kapcsolatos döntés

A vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló 9/2011. (II. 15.) Korm. rendelet 4. § (3) bekezdés c) pontja alapján össze kell hívni a képviselő testületi ülést, ahol dönteni kell arról, hogy az önkormányzat igényt nyújt be a 2013. júniusi árvízi védekezési és helyreállítási munkálatok költségeinek megtérítésére.

A Korm. rendelet alapján a képviselő testület döntése szükséges arról is, hogy:

ca) a káreseményhez kapcsolódóan milyen biztosítással rendelkezik,
cb) más, a tulajdonában lévő épületben ezt a feladatát nem tudja ellátni,
cc) a károsodott épület milyen kötelező önkormányzati feladat ellátását szolgálja,
cd) vállalja a károsodott, kötelező feladatot ellátó épületre az 5. § (11) bekezdése szerinti értékkövető biztosítás megkötését,
ce) vállalja a károsodott ingatlannak a költséghatékonyság és a megvalósíthatóság szempontjaira tekintettel történő helyreállítását,
cf) saját erejéből - részben vagy egészben - a vis maior esemény okozta helyzetet nem tudja megoldani,

A fenti határozatokat csatolni kell a Belügyminisztériumba küldött pályázat mellé, ez is feltétele a 100%-os támogatás igénylésének.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben nem hívja össze a képviselő testületi ülést, Esztergom városa eleshet az árvízi védekezési költségeinek állami kifizetésétől!

2. Parkolással kapcsolatos döntés

Völner Pál államtitkár úr a múlt heti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Önnek a veszélyhelyzet alatt nem volt rendeletalkotási joga, ezért jogilag nem volt ingyenes a parkolás. Ehhez testületi döntésre lett volna szükség. A téves tájékoztatás miatt többen nem vásároltak parkolójegyet, viszont a Gran Parkoló Kft. pótdíjakat szabott ki. A testületi ülésen dönteni szeretnénk arról, hogy ezen bírságokat engedje el és fizesse vissza a Gran Parkoló Kft.

3. 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól szóló önkormányzati rendelettel kapcsolatos döntés

Kormányhivatal április 18-án kelt állásfoglalásában világosan leírta, hogy a 2013. március 14-i ülésen elfogadott 2013. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet elfogadottnak tekinthető. Az elfogadott rendeletet a Mötv. szabályai szerint alá kell írni a jegyzőnek és a polgármesternek, és gondoskodnia kell a kihirdetéséről. Amennyiben Ön nem írja alá a költségvetést, úgy veszélyezteti városunk intézményeinek működését, hiszen április 1-től a helyi önkormányzatokért felelős miniszter a mulasztás megszüntetéséig a nettó finanszírozás alapján a helyi önkormányzatot megillető összeg folyósítását felfüggesztette.

4. Magvető szoborral kapcsolatos döntés

A Magvető szoborral kapcsolatos döntés újratárgyalását azért kérjük, mert Ön 2013. június 20-i testületi ülésen nem a már megvétózott, Zoltai Dániel által benyújtott előterjesztést tette fel szavazásra, hanem a saját módosító indítványát. Ezért szavazott tévesen frakciónk. Ezt követően azonnali újraszavazást kértünk, de Ön ezt nem engedte meg, pedig az SZMSZ-ünk ezt lehetővé tette volna.

Esztergom, 2013. július 15.


Konstruktív együttműködésére számítva,
Fidesz-KDNP Képviselőcsoportja nevében

Steindl Balázs
frakcióvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT