Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 29. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nyílt napot tart a Reanimatio Ház

Nyílt napot tart a Reanimatio Ház

Nyílt napot tart július elsején 15 órától az esztergomi Reanimatio Ház. Az eseményen az érdeklődők megismerhetik többek közt a közeljövő programjait és előadóit.

Az Eurohíd Alapítvány csapata a nyílt napról elmondta: ez a Reanimatio Művésztelep előzetese, melyen információkat gyűjtenek és információkkal szolgálnak az augusztusi Telepről a szervezők.
„Nyílt napunkon megismerkedhettek előadóinkkal, programvezetőinkkel, betekintést nyerhettek, a Telep életébe, bejárhatjátok az épületet, ahol zajlik, és amely már önálló művészeti alkotásként funkcionál" – tették hozzá.
Program:

15:00 Open Meeting - Mondd el, mit tudsz hozzátenni!

„Felhívjuk a környékbeliek figyelmét, hogy a nyílt nap első programpontjaként meghirdetett Open Meeting-re minden olyan lelkes személyt várunk, aki lehetőséget lát a három hetes, augusztusi Reanimatio Művésztelepen való aktív részvételben! Az Eurohíd Alapítvány szívesen biztosítja a helyszínt minden olyan közösségi kezdeményezésnek, amivel színesítheti a programok palettáját. Gyere el, hogy együtt gondolkodhassunk a workshopod, a kézműves termékeid bemutatójának, az általad tartott kurzusok, vagy más típusú foglalkozások megvalósításán! - Brainstorming - ON!"



16:00
Vik Muniz - A szemét művésze (2010)
A vetítés után a nyilvános beszélgetés vendége:
Juhos Erika

A filmről:
Vik Muniz, a New Yorkban élő művész hazájába, Brazíliába visszatérve a világ egyik legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro külvárosában található Jardim Gramachóban valósította meg tervét. Az újrahasznosítható hulladékokból a gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas képeket készít, és az ezekről készült fotókat elárverezteti. Az alkotás közben megismerjük a gyűjtögetőket is. Ezek az emberek itt élnek és végzik munkájukat, ők válogatják ki a szemét közül az újrahasznosítható dolgokat. A körülmények és a nehézségek ellenére boldogok, és büszkék a munkájukra. (forrás: mafab.hu)

Juhos Erika,
angol-orosz szakos tanár, vegán aktivista
Életfeladatának tekinti a vegán életmód terjesztését, az emberek tanítását, felvilágosítását a táplálkozás és az állatvédelem, környezetvédelem, fenntarthatóság, etikus élet, tolerancia, egészség, igazságosság és béke közötti szoros kapcsolatról. Tavaly szervezte meg az első esztergomi Vegán Szombatot a Kaleidoszkóp házban, melynek nagy sikere volt. Célja, hogy rendszeres klubot hozzon létre, mely a veganizmusról szól és amely bárki előtt nyitott.

A részvétel ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.