Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2020. Április 21. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Az Országgyűlés kedden nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.

A hétfőn kezdődött ülés második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az első napirendi pontokban nemzetközi szerződésmódosításokról tartanak várhatóan rövid vitákat, majd terítékre kerülnek az ellenzék klímavészhelyzettel összefüggő javaslatai.

Az atomenergiát és a piacfelügyeletet érintő kormányzati előterjesztések mellett szó lesz még arról a javaslatról is, amelyben a nemzeti erőforrások minisztere a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakítását kezdeményezi.

Az ülés április 27-én, hétfőn folytatódik, amikor az azonnali kérdések és kérdések mellett megtárgyalják azt a kormánypárti politikai nyilatkozatot is, amely a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésének kíván emléket állítani.

A képviselők május 2-án, szombaton fogadhatják el a képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök által is jegyzett nyilatkozatot, az Országgyűlés ünnepi ülésnapján Áder János köztársasági elnök is beszédet mond.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 19:44, péntek | Belföld

Mit tegyünk ha nem érkezik meg az oltási igazolvány

Amennyiben valaki jogosult a védettségi igazolványra, de azt az oltást vagy az igénylést követően nem kapta meg, illetve egyéb bejelentést kíván tenni, azt online is megteheti a magyarorszag.hu oldalon.

2021. Április 16. 17:09, péntek | Belföld

Csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

2021. Április 16. 15:07, péntek | Belföld

Éveken át rabszolgaként bánt több emberrel egy héttagú család

Vádat emeltek egy Pakodon élő család ellen Zalában, miután a hét ember éveken át rabszolgaként bánt több ismerősével is, akik egyike az embertelen körülmények miatt meghalt

2021. Április 16. 14:06, péntek | Belföld

Év végéig bármelyik alszámláról lehet fizetni a Szép-kártyákkal

Idén év végéig a Széchenyi Pihenő Kártyával bármelyik alszámláról lehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett célokra - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.