Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 12. 13:03, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: police.hu

Nyolcszor is lopott két hét alatt

Nyolcszor is lopott két hét alatt

Éveket kaphat a többszörös tolvaj, aki a környéken tavasszal több helyről is lopott. Társa megúszhatja próbára bocsátással.

Az elkövető március 4-én Táton egy 135 ezer forint értékű kerékpárt lopott el, amelyet az árokparton elhagyott. Ezt a biciklit a másodrendű vádlott megtalálta, majd hazavitte, és sajátjaként használta, vagyis jogtalan elsajátítás vétségét követte el – közölte az ügyészség.

A fogvatartott férfi négy nap múlva ugyancsak Táton egy melléképületből egy 150 ezer forint értékű kerékpárt, és 6 ezer forint értékű tartozékokat tulajdonított el, illetve március 6-án Tokod-Üveggyár területéről lopott el 288 ezer forint értékű kerékpárt. A férfi március 9-.és 14. között egy tokodi ingatlan udvaráról egy 27 970 forint értékű láncfűrészt, március 6-án egy tokodaltárói udvarról fémből készült, összesen 7500 forint értékű tárgyakat (lapradiátort, üstöt, vascsövet) vitt el, egy tokod-üveggyári ingatlan garázsából pedig 21 ezer forint értékű hegesztőtrafót lopott. A férfi március 15-én egy tokodaltárói ingatlanon a fészert kutatta át, amikor megzavarta őt a sértett, és ezért elmenekült.

A gyanúsított március 17-én egy tokodi fatelepre akart behatolni lopási szándékkal, a riasztó azonban ebben megzavarta, ezért innen is elmenekült.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság 2019. március 28-án rendelte el, majd legutóbb 2019. november 28-ig meghosszabbította a tolvaj férfinak a letartóztatását.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a fogvatartott férfi letartóztatását a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt tartsa fenn, másrészt amennyiben a vádlottak a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy az elsőrendű vádlottat 3 év 6 hó börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 12 500 forint összegű vagyonelkobzásra, a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.