Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2015. Június 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

Az adózással összefüggő egyes törvények módosítását fogadhatja el jövő heti, rendkívüli ülésén az Országgyűlés a parlamenti honlapon elérhető napirendjavaslat szerint.

A keddi ülésnapon a képviselők a tervek szerint megemlékeznek az 1956-os forradalom mártírjairól, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el. Ezt követően a képviselők megtárgyalják az adótörvényekről szóló előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatot, majd döntenek az utóbbiról és zárószavaznak a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó törvényjavaslat egészéről.

Határozathozatal lehet a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.
Ezen kívül az egyes közlekedéssel összefüggő, az e-kártya megvalósítását célzó, illetve az adóhatóságról szóló törvényt módosító előterjesztések bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitái, valamint általános viták várhatók.

Szerdán a napirend előtti felszólalásokat általános viták követik. Tárgyalhatja a parlament többek között a menedékjogról szóló törvény módosítására benyújtott fideszes indítványt, a közfoglalkoztatásról szóló törvény módosítását és a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló kormánypárti határozati javaslatot.

A kormány várhatóan további rendkívüli ülést fog kezdeményezni a június 16-17-ikin kívül, hiszen nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését