Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 19. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésnapján egyebek mellett tárgyalni kezdi a kormány azon javaslatát, amely kiterjesztené az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést,

és kötelező önkormányzati feladattá tenné a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását. Az ülésnap reggel 9 órakor, a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartását pontosító előterjesztés általános vitájával kezdődik, ezt két honvédségi tárgyú törvénymódosítás tárgyalása követ.

Ezután kerülhet sorra a kabinet gyermekétkeztetésről szóló javaslata, amely egyebek mellett rögzítené a gyed extra bővítését, és a pedagógus- életpályamodell több bölcsődei nevelőre vonatkozó kiterjesztését is.

Általános vitát tartanak továbbá a kormány legújabb egészségügyi törvénymódosító csomagjáról, amely több más változtatás mellett az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását is érinti.

Utolsóként a kabinet legutóbb benyújtott oktatási javaslatairól mondhatják el véleményüket a képviselők.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése hétfőn ér véget, amikor a Jobbik kezdeményezésére a korrupcióról tartanak parlamenti vitanapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.