Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

A vállalat 2022. szeptember 20-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a nyelv- és természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve néhány éve közös gondolkodást kezdtek meg, mivel a Richter társadalmi felelősségvállalásként azt a célt tűzte ki, hogy az oktatási intézményeket tudatosan támogatja. Ennek keretében korábban már a Petőfi és a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak.

„A gyerekeket próbáljuk a természettudományi tantárgyak szeretetére bátorítani, hiszen már általános iskolában kialakul az érdeklődési körük. Azt szeretnénk, hogy azok a gyerekek, akik fogékonyak ezekre, tovább tudjuk kísérni őket, hiszen az ipar és a város szorosan fűződik egymáshoz, ezért hosszú távon mi is számítunk rájuk” – jegyezte meg a főmérnök, majd rávilágított arra, hogy az esztergomi Bottyán iskolával jelenleg egy duális képzésen dolgoznak.

Az átadást követően a második osztályos diákok a digitális tábla segítségével kezdték meg a tanórát. Kiss Rózsa tanítónő koordinálásával a gyerekek a gyümölcsökkel, illetve a háziállatokkal ismerkedhettek angol nyelven. Különböző ügyességi- illetve memóriajátékokon, valamint összekötős feladatokon keresztül gyakorolták az idegen nyelvet.

Vig Attila intézményvezető a tanóra után elmondta, hogy mint láthattunk mind a tanítók, mind a gyerekek könnyedén és egyszerűen használják a tanóra keretében az okostáblát. „Mind méretét, mind fejlettségét tekintve kiváló választás volt ez a tábla, hiszen az oktatási segédanyagok könnyen futtathatók rajta. Köszönjük a vállalatnak a nagyszerű ajándékot, ami által a gyermekek még okosabbak lehetnek” – jegyezte meg az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.