Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 29. 09:31, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Olcsóbban készül Esztergom és az M1 összekötő útjának tanulmánya

Olcsóbban készül Esztergom és az M1 összekötő útjának tanulmánya

Megkezdődött az Esztergomot és az M1-est összekötő út előkészítése, amely az eredetihez képest úgy tűnik, olcsóbban valósulhat meg.

Az eredetileg becsülthöz képest harmadába, illetve negyedébe kerül az Esztergom és az M1 autópálya közötti kapcsolathoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány és értékelemzés elkészítése. A közbeszerzési pályázat eredménye a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzés külön kezeli a megvalósíthatósági tanulmányt és az értékelemzést. Az első becsült ellenértéke nettó 55 millió forint volt, a munkát végül nettó 17 millió 340 ezer forintért végzi el a nyertes Futura Kft. Erre a részre 8 ajánlat érkezett. Az értékelemzésre is nettó 55 milliót irányzott elő az ajánlatkérő. Ezt a részt 12,8 millió forinttal - egyetlen ajánlattevőként - nyerte el a MikroVA Fejlesztő Bt. és a Partner Mérnöki Iroda Kft.

Tavaly novemberben a kormány és a Magyar Suzuki Zrt. stratégiai megállapodásának aláírásakor jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kabinet úgy döntött, megépítik a Suzuki-gyárnak otthont adó Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.