Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 14. 14:43, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Olimpiai kvótát szerzett Berecz Zsombor

Olimpiai kvótát szerzett Berecz Zsombor

A Laser hajóosztályban szereplő Berecz Zsombor kvótát szerzett a Perthben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint a magyar versenyző a mezőny első harmadában, pontosan a 31. helyen végzett az eddigi futamok alapján – szerdán a negyedik és tizedik pozícióban ért célba –, így az úgynevezett Arany csoportban folytathatja szereplését, ezzel pedig már biztos résztvevője a jövő évi londoni ötkarikás játékoknak. Laserben 35 kvótát osztanak most ki az ausztráliai vb-n.

A múlt héten indult magyarok közül a szörfös Detre Diána jutott olimpiai indulási joghoz, a szintén szörfös Gádorfalvi Áronnak pedig jó esélye van erre. Az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi a vb honlapja alapján négy futam után a 26., ugyanakkor a nemzetek rangsorában a 19. helyet foglalja el, Nagy-Britanniát kivéve pedig – hazai induló automatikusan lesz a londoni játékokon – a 18. Ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről az első 28 nemzet szerez indulási jogot a jövő évi játékokra.

Csillaghajóban a Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros hét futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalja el. Innen 11-en jutnak kvótához. Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.