Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 27. 10:06, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: Oxi

Olimpiai lángfutás Esztergomban - világeseményhez csatlakoztak a helyiek - VIDEÓVAL

Olimpiai lángfutás Esztergomban - világeseményhez csatlakoztak a helyiek - VIDEÓVAL

Esztergomba érkezett június 25-én az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja, mellyel többek között Erős Gábor, korábbi FIFA-játékvezető, Havasi Tamás aikido-oktató és Gál Lili motorcross bajnok futott.

A július 23. és 29. között sorra kerülő az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak. A világeseményre hangolásképpen 40 településen keresztül futnak sportolók az ifjúsági olimpia lángjával. Az olimpiai hagyományok alapján a fáklya a korábbi megmérettetés helyszínétől indult, idén Rómából.

Az esztergomi résztvevők Búbánatvölgynél vették át a lángot, mellyel a kerékpárúton és a Kis-Duna sétányon keresztül értek a belvárosba. Az esztergomi szakaszt öt részre osztották, így alakult ki a fáklyavivők stafétasorrendje: Havasi Tamás, aikido-oktató, Csikós Zsóka kajakozó, Túri Lajos táncművész, koreográfus, Szekeresné Wieland Ilona, testnevelő tanár, EFM tagja, Gál Lili motocross bajnok, akiktől a hajrában Erős Gábor FIFA-játékvezető vette át.



A Széchenyi téren Romanek Etelka polgármester fogadta a futókat. Mint elmondta: mindannyiunknak, így az esztergomiaknak is példaértékű lehet, amit az olimpiai láng jelképként hordoz, vagyis, az a legnemesebb emberi tevékenység, mely a teljesítőképesség végső határait feszegeti.

Az olimpia fáklya tiszteletére a Carmen showtánc csoport előadással készült.

VIDEÓ: Oxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT