Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 23. 08:11, szerda | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem / fotó: archívum

Önkénteseket vár a katasztrófavédelem

Önkénteseket vár a katasztrófavédelem

Önkéntesek jelentkezését várja a katasztrófavédelem esetleges veszélyhelyzetek kezelésére – a megye mind a hat járásában mentőcsoportot alakítanak.

A természet erőivel szemben minden település kiszolgáltatott helyzetben van, szélvihar, felhőszaka-dás, rendkívüli havazás sajnos nálunk bármikor bekövetkezhet” – tájékoztatott Stolczenberger Klára.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette, ahogy azt az elmúlt időszak eseményei: a márciusi hó helyzet, az évszázad Dunai árvize, a hirtelen lezúduló csapadék által okozott károk is jól példázzák, segítségre bármikor szükség lehet.

A mentőcsoportok fő célja a lakosságvédelem érdekében a katasztrófák elleni védekezés, vagy a ka-tasztrófák utáni gyors helyreállítás megkezdése. Az egységeket saját járásuk településein vetik majd be szükség szerin, nagyobb viharok, belvíz vagy árvíz, természeti katasztrófák esetén.

Elsősorban olyan személyek és egyesületek jelentkezését várjuk, akik hajlandók szabadidejüket ál-dozni másokért és vészhelyzetben segítenek a bajbajutottakon. A mentőcsoportok tagjai lehetnek ön-ként jelentkező állampolgárok, valamint szervezetek is, a lényeg, hogy a jelentkező 18 év feletti sze-mély lehet. Egy egység minimum 30 fő, melynek parancsnoka átmenetileg a katasztrófavédelem hiva-tásos állományából kerül ki” – fűzte hozzá a szóvivő.

Az igazgatóság továbbra is várja a jelentkezőket. Bővebb információt kirendeltségeken és tűzoltó-parancsnokságokon kaphatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.