Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 02. 07:18, kedd | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

Több helyen az éjszaka után, még most is dolgoznak a katasztrófavédelem tűzoltó egységei az ónos eső miatti károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd hajnalban az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: a hétfőn érkezett télies időjárás következtében folyamatosan érkeztek a bejelentések leszakadt faágakról, kidőlt fákról, kisebb-nagyobb áramkimaradásokról, vezetékszakadásról. Mindezek több helyen a közúti, vasúti közlekedést is érintették.

Heves, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban alakult operatív törzs a helyzet kezelésére.

Éjszaka Pest megyében volt a legkritikusabb a helyzet. Összesen 37 településen voltak problémák az áramellátással, 21 településen jelenleg sincs áram – mondta a szóvivő, kiemelve: az áramszünet a kistarcsai kórházat is érintette, ahol így tartalék áramforrásról kellett biztosítani az energiaellátást. Dobogókőn továbbra is fenntartják a melegedőhelyeket – tette hozzá Hajdu Márton.

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

A katasztrófavédelem mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne megszokás szerint közlekedjen. A tömegközlekedésben, a vasúton és utakon is lehetnek balesetek, fennakadások, ezért javasolják, hogy mindenki időben induljon el, s előtte tájékozódjon az időjárásról, az utak állapotáról és a lezárásokról – hangsúlyozta az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint jelenleg kilenc megyében (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém) és Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az ónos eső miatt.

Az előrejelzés szerint kedden, a nap folyamán az eső mellett a Dunántúlon, az Észak-Alföldön ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, havazás is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.