Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 01. 14:06, szerda | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Órákon keresztül küzdöttek a tűzzel és a széllel az esztergomi tűzoltók

Órákon keresztül küzdöttek a tűzzel és a széllel az esztergomi tűzoltók

Három órán keresztül küzdöttek Esztergom környékének keddi legsúlyosabb tűzével Kesztölcnél a lánglovagok, akiknek emellett több esethez is kellett vonulniuk.

Nem elég a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvező száraz időjárás még a viharos szél is nehezíti a tűzoltók mindennapjait. Kedden 15 szabadtéri tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói, de emellett a közutakra és légvezetékekre dőlt fák is próbára tették a lánglovagok teherbírását.

A viharos szélben kialakult szabadtéri tüzek pillanatokon belül több hektáros, szinte megfékezhetetlen hullámban terjedtek az egész megyében. A leginkább érintett területek továbbra is Esztergom térségében találhatók.

A hegyes domborzati viszonyok jelentősen nehezítik és elnyújtják a beavatkozásokat, a szél kedden szemmel láthatóan fújta a domboldalakra a lángokat. A tűzoltóknak gyalogosan kell felvenni a versenyt a terjedő lángokkal, mivel a terület tűzoltójárművekkel nem érhető el a terület.

Kedd legjelentősebb tűzesete Kesztölc térségében volt, ahol az Esztergom Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2 tűzoltó raja mellett a kesztölci és piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesületek is kivették részüket az oltásból, amely közel 3 órán keresztül tartott. Ennél a tűzesetnél vízsugárral, háti puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal sikerült eloltani a tüzet, a 12 hivatásos és 10 önkéntes tűzoltónak közös erővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.