Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Április 22. 14:32, szombat | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: új szintre emeljük a hadiipari együttműködést Szerbiával

Orbán Viktor: új szintre emeljük a hadiipari együttműködést Szerbiával

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Aleksandar Vucic szerb államfővel; a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt.

A miniszterelnököt Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is elkísérte Belgrádba.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit; megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emeléséhez.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic megvitatták az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett "Gránit 2023" nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg - ismertette a programot Havasi Bertalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.