Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2019. December 03. 13:47, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összeért az új komáromi híd!

Összeért az új komáromi híd!

Kedden reggel beemelték a szakemberek az utolsó 15 méteres elemet – a záró tagot – a helyére, így az év vége előtt a híd szerkezetkész lett – számolt be a hírről a megyei önkormányzat közösségi oldalán.

A kétszer egysávos új híd a meglévő vasúti hídtól 170 méterre, az Erzsébet-hídtól pedig 2,8 kilométerre épül. A 600 méter hosszú átkelőn nemcsak járdát, hanem kerékpárutat is kialakít a beruházó, a közvilágítás mellett pedig díszkivilágítást is kap.

A két ország közösen pályázott az átkelőre és a hozzá csatlakozó útszakaszok megvalósítására. Az unió Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) alapja által támogatott beruházás koordinátora Magyarország. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetve a szlovák Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Slovenska správa ciest (SSC) Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásában valósul meg, 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával. Szlovákia 47,6 millió eurót, Magyarország pedig 52,5 millió eurót kap a projektre. A teljes költségvetés pedig meghaladja a 117 millió eurót, mintegy 36 milliárd forintot.

Fotó: sziakomarom

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Címkék: duna, híd, Komárom

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 10:39, vasárnap | Helyi

Holttestet találtak a Hősök terénél

„Holttest a járdán a Hősök tere körforgalomnál” – küldte az üzenetet vasárnap délelőtt olvasónk hozzátéve, hogy az orvosi ügyelet kocsija és a rendőrségi helyszínelő furgon áll mellette.

2019. December 15. 10:19, vasárnap | Helyi

Halállal végződött a bajnai úti baleset

Még nem tudni, hogy miért tért át a szemközti sávba az egyik autós. A két kocsi frontálisan ütközött Bajna és Nagysáp között.

2019. December 15. 05:00, vasárnap | Helyi

Közös adventi gyertyagyújtás Kertvárosban

December 18-án szerdán 15 órára Kertváros adventi rendezvényére hívja a közönséget a Féja Géza Közösségi Ház a kertvárosi kirendeltséghez.

2019. December 15. 04:42, vasárnap | Helyi

Emlékművet avatnak a világháborúban elesett és elhurcolt romák tiszteletére

December 18-án Kertvárosban emlékművet avat a II. világháborúban elesett és elhurcolt esztergomi romák tiszteletére az Esztergomi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.