Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2019. December 03. 13:47, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összeért az új komáromi híd!

Összeért az új komáromi híd!

Kedden reggel beemelték a szakemberek az utolsó 15 méteres elemet – a záró tagot – a helyére, így az év vége előtt a híd szerkezetkész lett – számolt be a hírről a megyei önkormányzat közösségi oldalán.

A kétszer egysávos új híd a meglévő vasúti hídtól 170 méterre, az Erzsébet-hídtól pedig 2,8 kilométerre épül. A 600 méter hosszú átkelőn nemcsak járdát, hanem kerékpárutat is kialakít a beruházó, a közvilágítás mellett pedig díszkivilágítást is kap.

A két ország közösen pályázott az átkelőre és a hozzá csatlakozó útszakaszok megvalósítására. Az unió Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) alapja által támogatott beruházás koordinátora Magyarország. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetve a szlovák Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Slovenska správa ciest (SSC) Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásában valósul meg, 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával. Szlovákia 47,6 millió eurót, Magyarország pedig 52,5 millió eurót kap a projektre. A teljes költségvetés pedig meghaladja a 117 millió eurót, mintegy 36 milliárd forintot.

Fotó: sziakomarom

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Címkék: duna, híd, Komárom


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 05:02, kedd | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.

2020. Július 14. 05:00, kedd | Helyi

Újra két műszakban gyárt a Suzuki

Napi 700 autót tervez legyártani a Suzuki Esztergomban.

2020. Július 14. 04:49, kedd | Helyi

Egy kis segítség társasjáték vásárláshoz

Szerencsére még manapság is vannak olyanok, akinek nem vette át az élete felett az irányítást a digitális világ, és szívesen veszi le kedvenc társasjátékait a polcról, amikor átjönnek a barátok egy jó kis játékestre.

2020. Július 13. 18:19, hétfő | Helyi

500 forintért egész nap hajókázhatunk már Esztergomból is!

Újabb hajójáratok indulnak a népszerű lehetőség kibővítéseként. Már Esztergom is bekapcsolódik a dunakanyari hop-on hop-off hajókázási lehetőségbe.