Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 03. 09:38, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Összefogott egy 16 és 17 éves tokodi fiú – lopás, bűnpártolás

Összefogott egy 16 és 17 éves tokodi fiú – lopás, bűnpártolás

Még tavasszal kapta el a rendőrség azt a 16 éves tokodi fiút, aki szomszédjához tört be. A minap a rendőrség lezárta a nyomozást, mely során kiderült egy 17 éves társ segített a lopott fém elpasszolásában.

Kábeleket, lámpát és csaptelepet tulajdonított el szomszédja házának mellékhelyiségéből az a fiatalkorú fiú, akit még május 3-án fogtak el a dorogi rendőrök. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet október elsején vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek. 17 éves társa ellen is vádemelést javasolt a rendőrség bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 16 éves tokodi fiú március 25-én átmászott idős szomszédja kerítésén és rögtön az udvaron lévő mellékhelyiséghez sietett. Az ajtóról lefeszítette a lakatot, majd az ott található kábeleket, lámpát és két csaptelepet bepakolta egy zsákba, majd a lopott holmival együtt távozott. Zsákmányát nem tartogatta sokáig házuk kazánházában. A kábelekről egy szintén fiatalkorú társa segítségével leégették a műanyag szigetelést, majd a fémet leadták a MÉH telepen, a pénzen pedig megosztoztak. A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 16 éves tokodi fiút és 17 éves társát otthonában elfogták a dorogi nyomozók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.