Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Április 01. 13:50, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Összefogtak a KIRCHHOFF Hungária munkavállalói

Összefogtak a KIRCHHOFF Hungária munkavállalói

Az esztergomi KIRCHHOFF Hungária szívén viseli az ukrajnai menekültek sorsát.

Termékszintű és lelki támogatás; önkéntes munka a menekültszállásokon, a pályaudvaron és a határ mellett; külföldi utaztatás; rendszeres adománygyűjtés; családok befogadása. Az esztergomi KIRCHHOFF Automotive munkavállalói egyként próbálnak segíteni a bajbajutottak számára.
Múlt heti adatok alapján Magyarországra eddig félmillió menekült érkezett. Ugyan ebből sokan csak átutazóban vannak, de így is több mint 300 ezer személy elszállásolását és étkeztetését napi szinten meg kell oldani. Ez a szám az idő előrehaladtával várhatóan növekedni fog. A segélyszervezetek önkénteseinek munkája ebben az időszakban felbecsülhetetlen, de sajnos véges.

Az esztergomi gyárban a vezetők támogatásával lehetőséget biztosítanak a kollégák számára, hogy a szervezetek tevékenységét támogassák önkéntes munkájukkal. A felhívásból egy közel 80 fős önkéntes adatbázis állt össze, amiből a HR osztály tudja beosztani a jelentkezőket az éppen szükséges „feladatra”. Ezidáig menekülttáborokban, a határ mellett, illetve helyi szinten a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segélyszervezetek munkáját támogatta a KIRCHHOFF Hungária Kft. és annak munkavállalói.

Az önkéntes kollégák egy csoportja március utolsó hetében a határ mellett teljesített 24 órás szolgálatot, 12-12 órás műszakokra bontva. Köztük az esztergomi üzem két ügyvezetője is, Körtvélyessy Géza és Méri Szilárd.


„Várakozásainkon felül teljesített ez a felhívás, és a vállalatvezetést is meglepte, hogy ennyi tettre kész és szociálisan érzékeny kolléga van a gyárunkban – az irodai és az operatív területeken egyaránt. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen munkatársakból áll össze az esztergomi KIRCHHOFF-csapat, és hogy ilyen sokan szívügyüknek tekintik a bajba jutottak megsegítését.” - tette hozzá Méri Szilárd, operatív területekért felelős ügyvezető igazgató.

Az Ukrajnával határos országokon túl a menekültek egy részének rokoni, baráti kapcsolatok miatt a nyugati országok az úticélja. Ezt felismerve a Migration Aid szervezettel karöltve, március 17-től Budapestről kétnaponta KIRCHHOFF Automotive-buszjáratot indítottak a menekülteknek Bécs felé, ahol egy csoportot a főpályaudvarra (tovább utazás céljából) és egy másik csoportot a helyi menekültek fogadására kijelölt központhoz viszik.


„A továbbutazás biztosítása nagy segítség a menekülteknek, hiszen a nemzetközi hivatalos járatokra sokan nem férnek fel, illetve anyagilag sem engedhetik meg maguknak. A mi buszjáratunkkal heti szinten 150 családfő nélkül maradt anyának, gyermeknek és idős embernek segítünk eljutni az úti céljához; eddig összesen 1050 menekültnek.” – indokolta döntésüket Körtvélyessy Géza, adminisztratív területekért felelős ügyvezető igazgató.

A kialakult helyzet megmutatja, hogy 2022-ben – egy olyan évben, amikor egy hosszan tartó világjárványt tudunk magunk mögött és az autóipart különböző alapanyaghiány és az ezzel járó nehézségek sújtották – a KIRCHHOFF Hungáriánál mindig tudnak csapatként működni, összefogni és vállalati szinten egyként fellépni az újabb és újabb kihívások közepette!

Fotók:KIRCHHOFF Hungária

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.