Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 28. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ősszel kezdődhet az árvízvédelmi gát építése

Ősszel kezdődhet az árvízvédelmi gát építése

Egy bajai egyesület miatt csak most adták ki a környezetvédelmi engedélyt, ennek ellenére Völner Pál országgyűlési képviselő szerint az ütemtervnek megfelelően ősszel kezdődhet a gát építése.

Több mint furcsa, hogy egy bajai egyesület miatt a vártnál tovább húzódott az Esztergomot megvédő árvízvédelmi gát környezetvédelmi engedélyének kiadása. Kétségtelen, hogy a Duna egy közös pont Esztergom és Baja között, de mégiscsak szokatlan, hogy egy, Esztergom számára kiemelten fontos beruházást egy bajai egyesület próbáljon hátráltani.

A rossz nyelvek szerint a bajai akció mögött politikai megrendelés húzódik, melynek célja az volt, hogy az április 8-i választások előtt a kormánypárt ne tudja sikerként beállítani a gát építésének megkezdését.

Hogy pontosan melyik ellenzéki pártnak állt ez érdekében, azt az ügyre rálátó forrásunk nem akarta nevesíteni, minden esetre az esztergomiak biztonságát bármilyen módon kampánytémává tenni több mint felelőtlenség.

A próbálkozás mindenesetre nem járt eredménnyel: a környezetvédelmi engedélyt forrásunk szerint immár kiadták.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő megkeresésünkre nem kívánta kommentálni információinkat, azt azonban megerősítette: a napokban megkezdődhet a vízjogi engedélyeztetés, valamint a közbeszerzési eljárás és az esztergomi árvízvédelmi gát építése az eredeti ütemtervnek megfelelően idén ősszel elkezdődik.

A gát építésére 9 milliárd forintot különített el a kormány, a beruházás során a Prímás-sziget a szénrakodó és az Árok utca között épített földgáttal, az Árok utca és Erzsébet park közti szakaszon pedig egy alacsony töltésre telepített mobil gáttal lesz bevédve. A beruházás során a Kis-Duna felső és alsó torkolatánál árvízvédelmi kapukat építenek be, nemcsak a belváros, hanem a teljes Prímás-sziget árvízvédelme is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT