Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 06. 08:35, hétfő | Helyi
Forrás: hidlap.hu

Összetartozás és összefogás - új zászló a Szent Tamás-hegyen - VIDEÓ

Összetartozás és összefogás - új zászló a Szent Tamás-hegyen - VIDEÓ

Új zászló díszíti szombattól a Szent Tamás-hegyet. Az esztergomi KDNP által rendezett eseményen elhangzott: az új lobogó új korszakot, az összefogás, a megbékélés, az alázattal teli cselekvés idejét jelenti Esztergomban.

Völner Pál államtitkár, választókerületi elnök, az egyházak részéről Harmai Gábor római katolikus plébános, Ágoston Csaba református lelkész és Papp Szabolcs görög-katolikus parókus, valamint számos helyi szervezet tagja, illetve civilek vettek részt a KDNP által szervezett zászlóavatási, megáldási ünnepségen szombat délelőtt a Szent Tamás-hegy.

Szerencsés Gergely, a KDNP esztergomi szervezetének titkára felvezetőjében elmondta, hogy a helyi keresztény-demokraták szándéka szerint az új zászló az új idők jelképe, annak az időé, melyben Esztergomban párbeszéd, összefogás és megbékélés, illetve az ennek nyomán megvalósuló felvirágzás és fejlődés lesz. Szerencsés Gergely azt is hozzátette, hogy a korábbi zászló is nagy tiszteletet érdemel, mert a Szenttamás-hegyen lakók számára is nagy jelentőséggel bír. Mint a rövid bevezetőből kiderült, a korábbi zászlócserék és a zászlórúd karbantartása a Szenttamás Barátai Egyesület, többek között Dolgos László érdeme is.

György Sándor a KDNP Esztergomi Szervezetének elnöke a nemzeti lobogó történetét elevenítette fel, első királyainktól egészen a rendszerváltásig. Összefoglalójában megemlítette, hogy a zászlón lévő három színből a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt szimbolizálja. György Sándor hangsúlyozta, hogy büszkén vállalva magyarságunkat, fontos, hogy ismerjük igaz történelmüket, mert erre kötelez a nemzeti színű zászló is.

Összetartozás és összefogás - új zászló a Szent Tamás-hegyen Esztergomban- VIDEÓ

Völner Pál beszédében a nemzeti lobogót, mint az összetartozás és összefogás szimbólumának jelentőségét emelte ki. Az államtitkár, választókerületi elnök hangsúlyozta, hogy Esztergomban különös jelentőséget kap az előtte szóló által is idézett hűség, melynek része az alázat. Az az alázat, mely meg kell, hogy jelenjen a közért végzett munkában, melynek során fontos, hogy a közösségért való cselekvés ne önmagunkról szóljon, hanem arról, akikért és amiért a munkát végezzük. Völner Pál rámutatott:

"Hagyjuk cselekedni egymást és a cselekedetek, tények alapján döntsünk arról, hogy kik azok, akik az összefogásba tartoznak. Vívhatunk vitákat, ütközeteket, választásokat, de ez alatt a zászló alatt mindannyian össze kell, hogy tartozzunk."


Még több fotó ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.