Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 18. 17:21, kedd | Belföld
Forrás: Infostart

Őszig marad a rendeleti kormányzás

Őszig marad a rendeleti kormányzás

Az országgyűlés ma 128 igen szavazattal 58 nemmel, tartózkodás nélkül megszavazta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény módosítását.

A veszélyhelyzeti jogrend az előző rendelkezés szerint május 23-án járt volna le, most ezt az időpontot tolta ki a parlament döntése az országgyűlés őszi ülésszakának kezdete utáni 15. napig.
Az igazságügyminiszter indoklása szerint erre azért volt szükség, mert a járványnak - bár Magyarországon jelentősen javul a helyzet – még egyáltalán nincs vége, egyre több vírusvariáns bukkan fel a világban és Európában is, amelyek hazánkban is megjelenhetnek, emiatt a fokozott védekezés a továbbiakban is indokolt.
A ma elfogadott törvényben ugyanakkor a törvényalkotó azt is rögzítette, hogy a kormány a helyzetet mérlegelve a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti.

A törvénymódosítást egyik ellenzéki párt sem szavazta meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.