Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 20. 09:57, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Őszre kész a körforgalom –a környék utcáinak elérése nem változik

Őszre kész a körforgalom –a környék utcáinak elérése nem változik

Őszre készül el Esztergom új körforgalma, mely a Sugár út, Baross és Ady utcákat „köti össze”. A csomóponthoz közeli utcák csatlakozási módja és közlekedése pedig azt követően sem változik.

A jelenlegi ütemezés szerint várhatóan őszre készülhet el a Baross utca és a tervezett 2-es számú körforgalom útépítése – közölte megkeresésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A beruházó kitért arra is, hogy jelenleg közműkiváltási, szegélyépítési munkálatokat, valamint talajcserét végez a kivitelező.

Az útépítés alapvetően 3 fázisból áll. Jelenleg le van zárva a Baross Gábor utca vége és az egyirányú szakasza, de amint a körforgalom egyik fele elkészül, valamint az egyirányú utcaszakaszt is megépítik ez a szakasz korlátozottan újra használható lesz.
Ezt követően félpályán lezárják a Baross Gábor utca, a Sugár út és vasútállomás közötti részt, egyirányúsítják majd a forgalmat.

Az utolsó szakaszban pedig lezárják az Ady utca-Sugár út kereszteződést, amíg befejezik a körforgalom építését a szakemberek, illetve az Ady és Sugár út csatlakozását. A forgalmi változások idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban – tette hozzá az NIF.

Olvasóink korábban érdeklődtek az InfoEsztergom.hu szerkesztőségétől arról, hogy a körforgalom építése hogyan érinti a környező utcákat, mint például a Budapestit. A beruházó elárulta: a csomóponthoz közeli utcák csatlakozási módja alapvetően nem változik meg. Kizárólag a Sugár út és a Baross Gábor utca eddigi „T” csomópontja változik át körforgalmú csomóponttá. Az Ady Endre utca becsatlakozása ugyan egészen a körforgalom kivezető ágához közel történik, de nem külön ágként, hanem továbbra is a Sugár utcához kapcsolódik. Ezek mellett egy burkolt bejáró út épül a körforgalom miatt „elzárt” lakóépületekhez, amely a Sugár útról nyílik majd.

Fotók: Lenger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.