Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2020. Június 12. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Öt évvel később állt bosszút, vádat emeltek ellene

Öt évvel később állt bosszút, vádat emeltek ellene

Garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a mintegy fél évtizeddel ezelőtt a neki életveszélyes sérülést okozó férfi cselekményét torolta meg.

Tömegverekedés közben az egyik férfi 2014. december 31-én hámozókéssel életveszélyes sérülést okozva mellkason szúrt egy másik férfit. A kést használó férfit a bíróság 2016-ban négy év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019 júniusában szabadult – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az életveszélyes sérülést elszenvedő férfi 2019. december 13-án 10 órakor dorogi otthona közelében, egy parkoló területén meglátta az öt évvel ezelőtti támadóját, akihez odament, és megkérdezte tőle, hogy miért bántotta korábban.
A férfiak között vita alakult ki, amelynek során a korábbi ügy sértettje egy alkalommal combon rúgta ellenfelét, aki védekezésül felkapott egy körülbelül 30 centi hosszú fadarabot. A támadó férfi erre a helyszínről elszaladt, egy gázspray-vel tért vissza, és azzal lefújta ellenfelét.

A korábbi sérelmén bosszúálló sértettnek napközben, közterületen, egy lakótelep parkolójában tanúsított erőszakos és a társadalmi szabályokkal szembemenő magatartására figyelemmel az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot – tette hozzá a vádhatóság.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Korábbi cikkek:

Gyújtogatni akart, rács mögé került a dorogi férfi

Nem baleset lehetett a dorogi vasúti gázolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.