Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 22. 08:49, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ötszáz menhelyi állat ehet – adomány Esztergomban is

Ötszáz menhelyi állat ehet – adomány Esztergomban is

Csaknem 500 gazdátlan állat egy évnyi táplálására elegendő, összesen 200 ezer adagnyi szárazeledelt kapott három magyarországi állatmenhely egy magyar állateledel-forgalmazó jóvoltából.

A MARS Magyarország képviselői Esztergomban, Siófokon és Vácon adták át a mintegy 19 millió forint értékű adományt - közölte a program kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel. A kutya- és macskaeledeleket forgalmazó cég októberben minden eladott szárazeledel után egy adag ételt ajánlott fel magyar állatotthonok javára, így 54 raklapnyi kutya- és nyolc raklapnyi macskatápot adtak át a menhelyeknek, amelyeket a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), valamint a márkák képviselői együtt választották ki.

Adományban részesült az esztergomi Bogáncs Kisállatotthon, ahol 103 kutyának és 25 cicának jut az élelemből, így a menhely az amúgy eledelre szánt, de így felszabaduló összegből az idei árvíz okozta károk javítását fedezi.

A Siófoki Állatvédő Alapítványnál 180 kutya és 80 cica lakik jól egy éven át, az így megtakarított pénzből sármentesítési munkálatokra költenek. A váci Zöldmenedék Állatvédő Alapítványban pedig 100 macska részesül a felajánlásból, itt az adománnyal megspórolt összegből kerítést építenek, ezzel 200 kutyának tudnak majd megfelelőbb körülményeket biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.