Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 10. 18:35, hétfő | Kék hírek
Forrás: Index

Ötven személy szerepel a rendőrség körözési toplistáján, akiért akár magas nyomravezetői díjat lehet kapni

Ötven személy szerepel a rendőrség körözési toplistáján, akiért akár magas nyomravezetői díjat lehet kapni

Ötvenen szerepelnek azon a rendőrségi körözési listán, akiknek az elfogásához lakossági segítséget kér a hatóság.

A körözött személyek között több olyan is akad, akinek a felkutatásában segítőnek, érdemi információ esetén magas nyomravezetői díjat ajánlottak fel. A Magyar Rendőrség azt kéri, hogy mennyiben valaki valamelyiküket felismeri, vagy információval rendelkezik hollétéről, tegyen bejelentést a körözött személy adatlapjáról elérhető üzenetküldő alkalmazással. A bejelentés elküldése anonim módon is lehetséges. Az adatlapokat itt lehet megnézni: http://www.police.hu/hu/koral/toplistas-korozesek

A top 10

Plank Zoltán feladására a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője tűzött ki 1 millió forint nyomra vezetői díjat. Ezt az kapja, aki az elfogását segítő információt ad a rendőrségnek. Plank Zoltán ellen rablás és egyéb bűncselekmények – köztük emberölés kísérlete – miatt a Fővárosi Főügyészség bocsátott ki elfogatóparancsot csaknem hat évvel ezelőtt, 2016. augusztus végén. Ugyancsak rablás miatt adott ki ellene elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság is 2016 szeptemberében. Testi sértés miatt is körözik 2018 júniusa óta a a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsa alapján. Plank Zoltán társaival 2014-ben két kínai férfit rabolt ki, akikkel tűzpárbajba is keveredtek. Három társát elfogták a rendőrök, ő azonban a 400 milliós zsákmánnyal együtt köddé vált. Plankot azzal is gyanúsítják, hogy bérgyilkosokat küldött egyik üzletfelére. A halottnak hitt célpont túlélte a késelést, és megnevezte a feltételezett megbízót a rendőröknek.

A két rablási ügy miatt körözött szabadbattyáni Tóth Lajos ellen először 2013-ban, majd 2014-ben adott ki európai elfogatóparancsot a Székesfehérvári Törvényszék. Tóth Lajost azért is keresik, mert nem vonult be a börtönbe letölteni a rá kiszabott szabadságvesztést. A nyomra vezetői díj 1 millió forint.

Fodor Szilárdot is jogerősen szabadságvesztésre ítélték korábban sikkasztás miatt, ennek letöltése végett adott ki ellene elfogatóparancsot a 2019 szeptemberében a Tatabányai Törvényszék, emellett még 2018 májusában bocsátott ki ellene elfogatóparancsot csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomra vezetői díj: 300 ezer forint.

Egri Norbertet csalás miatt ítélte el a bíróság jogerősen, azonban nem kezdte meg a kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tűzött ki 200 ezer forint nyomra vezetői díjat a fejére. A díj annak fizethető ki, aki Egri Norbert felkutatását olyan közvetlenül elősegítő információval szolgál, ami az elfogását eredményezi. A nyomravezető személyét a rendőrség bizalmasan kezeli.

Török Zsoltot öt költségvetési csalási ügy és két csalási ügy miatt is körözik a közokirat-hamisítás bűntett elkövetése mellett. A nyomra vezetői díj 200 ezer forint, amit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tűzött ki. A Kecskeméti Törvényszék, majd a Nyíregyházi Főügyészég, illetve a Nyíregyházi Járásbíróság is kiadta ellene a nemzetközi elfogatóparancsot.

A garázdaság és csalás miatt jogerősen elítélt Kiss Csaba feladására 100 ezer forintot tűztek ki, mert ő sem kezdte meg szabadságvesztés büntetéseinek letöltését. Ellene a Szolnoki Törvényszék adott ki elfogatóparancsot még 2018 szeptemberében, illetve a Veszprémi Törvényszék is keresteti 2019 novembere óta.

Szél Tamás Lászlót költségvetési csalás miatt ítélték el, ám nem vonult be a börtönbe, ezért keresik őt 2016. szeptember vége óta a Zalaegerszegi Törvényszék elfogatóparancsára. A nyomra vezetői díj 100 ezer forint, amit a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tűzött ki.

A budapesti Cseh Marcellt fegyveres rablások miatt körözik, de csalásért is felelnie kell, ha egyszer kézre kerül. 2017-ben fényes nappal fegyverrel rabolt ki egy ékszerboltot Budapesten a II. kerületi Retek utcában, majd 350 ezer forintos számlát hagyott a hotelben, ahol a magát állapotosnak álcázó barátnőjével kitervelte a rablást.

Az 1978-as születésű Farkas Róbert ellen az első körözést még 2002 augusztusában adták ki. Az alvilágban Varjú néven ismert rabló a gyanú szerint részt vett a 2000-es évek eleji zálogházi fegyveres rablássorozatban, amelynek elkövetői több száz milliónyi értéket zsákmányoltak. Tíz rablás miatt körözik.

Az eddig megbukott egyik legnagyobb kábítószerügylet szervezőjeként azonosították a horvátországi születésű, de magyar állampolgár Grubacs Igort, akinek sikerült megszöknie a rendőrség elől. Az erőszakos bűncselekmények miatt már többször is elítélt drogbáró minden pillanatban készen állt a menekülésre, egyik autójában a rendőrök 200 millió forintnyi készpénzt találtak.

A többi körözöttről részletes információ a police.hu oldalon.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után