Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 10. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem / MTI Fotó: Ujvári Sándor

Őzeket mentettek az elárasztott szántóról Almásfüzitőnél

Őzeket mentettek az elárasztott szántóról Almásfüzitőnél

Lassú apadás kezdődött a Duna megyei szakaszán, az apadás ellenére azonban most is 2000 ember dolgozik a gátakon, bordás megtámasztásokat, vízszivattyúzásokat védmű erősítéseket végeznek, figyelőszolgálatokat látnak el.

Almásfüzitő és Dunaalmás között a vasúti töltést kimosta a víz, ami miatt folyamatos a kiáramlás az ártéri öbölbe. A körülbelül 200 méteres szakaszon kiömlő víz 250 hektáron öntötte el az ártéri területet. Az árvíz ezen a szakaszon nem veszélyezteti a lakosságot, sem a lakóingatlanokat. Az 1-es főút Almásfüzitő és Tata közötti 73-74 km szakaszát 400 méter hosszan 2-3 zsák magas nyúlgát kiépítése megtörtént. Az érintett útszakaszon fél pályás útlezárás van érvényben, melyet a rendőrség biztosít. A rendőrségi forgalomirányítás megszűnik, amint a védmű kiépítését befejezik.

A megyei katasztrófavédelem pozitív hírről is tájékoztatott: A Nyír Mentőcsoport az elárasztott területről egy őzgidát és egy őzsutát mentett ki, akik a hirtelen bezúduló víz miatt már nem tudtak kimenekülni az ártérről. A búvárruhába beöltözött mentőcsoport tagok kézben hozták ki a megriadt állatokat. A nemzeti park szakemberei közreműködésével az állatokat a veszélyeztetett területtől távol szabadon engedték.

Megyénkben az árvíz miatt, Pilismarót-, Nyergesújfalu-, Dunaalmás településekről összesen 146 embert kellett kitelepíteni.

Lassan, de folyamatosan csökken a Duna Esztergomnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT