Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2018. November 08. 00:45, csütörtök | PR

Padlófűtés - minden, amit eddig nem tudott róla

Padlófűtés - minden, amit eddig nem tudott róla

Fűtött padlójú fürdőszobával talán már mindenki találkozott, de járda- vagy ereszfűtésről nem biztos, hogy hallott az emberek többsége. Mire jók ezek az eszközök?

Már egy zuhanyfülkényi helyen megoldható

A legtöbben a hagyományos fűtőberendezések mellett teszik le a voksukat, így például a radiátor vagy a ‘cirkó’ a befutó, ha beépítik a fűtésrendszert.
Az alapgondolat emögött bizonyára az, hogy a padlófűtés egy amolyan luxus dolog, ami bonyolult, sokminden szükséges hozzá, no és sokba kerül.
A valóság egy kicsit más: a fürdőben a kád elé például a lehető legegyszerűbben beépíthető egy akár egy négyzetméteres fűtőszőnyeg. Persze a padlócsempe (hidegburkolat) alá - de mindez rendkívül könnyen, gyorsan kivitelezhető. És máris nem fogunk vizes fürdőszobaszőnyegeket ide-oda gyűrni, vagy a hideg padlón fázni, mikor alulöltözve tartózkodunk ebben a helységben.
A padlófűtés - a fürdőben vagy a hálóban - még az ismertebb megoldások közé tartozik, és sokak kedvence, mert nagyon jót tesz a komfortérzetünknek. Sok szülő tudja, milyen, amikor hideg hónapokban a gyerekekre állandóan papucsot vagy csúszásgátlós vastag zoknikat kell ráerőltetni. A nyári hangulat azonnal visszatér az otthonunkba, ha finom meleg a padló.

Nem mindenki tud emelkedőn jeget kaparni

Az elektromos fűtőkábelek és -szőnyegek ma már gyakorlatilag bárhova beépíthetők, így akár kültéri burkolat alá is szereltethetjük őket. Hogy mi értelme van az udvart fűteni? Ezt például azok, akik a Normafán a hegyoldalban laknak, és a kocsifelhajtót fűtik alulról ezzel a módszerrel, bizonyára meggyőzően el tudnák magyarázni. A hegyvidéki részeken sokkal több télen a hó, a jég, és a nagyobb dőlésszögű felületeken lehetetlen autóval fel- le hajtani. Néha még gyalogszerrel sem egyszerű közlekedni.

A hasraeséssel fenyegető hólapátolás és - nem környezetbarát - sószórás helyett varázsütésre száraz felületet teremt a járdafűtés. Aki már kelt gyakorta hajnalban, hogy jégtelenítse a garázsbejárót vagy járdát, hogy el tudjon menni dolgozni, vagy netán aggódott az idősebb családtagok elesés okozta balesetei miatt télen, az értékeli ezt a megoldást.

Akár napelemről meghajtható

Nem feltétlenül pazarló megoldás a kültéri burkolat alulról való fűtése. Például a napelem által gyűjtött és eltárolt energiát is tudjuk erre használni télen. Ezek a berendezések sem túl bonyolultak, akár netről megrendelve, magunk is beszerelhetjük ezeket.

A komfortot emeli - ha kerttel rendelkezünk -, hogy még az ereszeket, csöveket, kerti csapokat is elláthatjuk fűtéssel. Ezek csak fagyban kapcsolnak be. Egy ilyen beszerelhető fűtőszőnyeg lehet, hogy őszinte örömet okoz karácsonyi ajándékként egy családtagunknak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 06:13, péntek | PR

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019. május 2-től a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2019. Szeptember 06. 16:10, péntek | PR

Az elektromos kazán előnyei

Jobb, mint a gázkazán? Mit lehet tudni a fogyasztásról? Megfizethető és megbízható? Mikor válasszuk ezt a fűtési megoldást? Megannyi fontos kérdés döntés előtt! Cikkünkben igyekszünk mindre válaszolni.

2019. Szeptember 06. 16:08, péntek | PR

Milyen könyvkötési eljárásra van szükséged?

Még ma is gyakran szükség van arra, hogy kinyomtattassunk, sokszorosíttassunk egy-egy szakmai anyagot, jegyzetet vagy egyéb dokumentumot. Íme a profi megoldások egy könnyen érthető összefoglalóban.

2019. Szeptember 06. 16:06, péntek | PR

Öt érv, amiért érdemes profi költöztetőt hívni

A költözködés kényelmetlenségeit a legtöbb ember életében többször is megtapasztalja. Egyedül, de még barátok bevonásával is nehéz minden feladatot megoldani. Kihez fordulhatunk segítségért?