Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 19. 13:55, szerda | Helyi
Forrás: OXI

Pajszerral loptak Krisztus-stációszobrot Esztergomban

Pajszerral loptak Krisztus-stációszobrot Esztergomban

Pajszerral lefeszítették Belvárosi temető fölötti, Jó Pásztor kápolnánál lévő kálvária első stációjának vasrácsát, majd ellopták a „Krisztus Pilátus előtt” stációszobrot ismeretlenek a minap.

Állampolgári bejelentés alapján szerdán kereste fel a Belvárosi Plébániát a rendőrség azzal, hogy feltörték a Belvárosi temető fölötti, Jó Pásztor kápolnánál lévő kálvária első stációját.

Mint kiderült, ismeretlen tettesek pajszerrel feszítették fel stáció rácsát, majd onnan, vélhetően többen kiemelték a mintegy harminc kilós gipsz szobrot.

A tettesek valószínűleg azért választották a „Krisztus Pilátus előtt” stációszobrot, mert az található a közeli lakóházaktól legmesszebb. Ugyanakkor sejthető, hogy az elkövetőeket mégis megzavarhatták „munkájukban”, mert az eltulajdonításhoz használt pajszert sietségükben a helyszínen hagyták.

Harmai Gábor plébános az ügy kapcsán elmondta, hogy rendkívül érthetetlen a stációszobor ellopása, mivel annak önmagában igen csekély értéke van, ugyanakkor a helyreállítás, a rács javítása és a szobor pótlása több százezer forintba fog kerülni.

A plébánia kéri, hogy aki bármit tud az ellopott stációszoborról az vagy a rendőrséghez tartózó 112-es, vagy 33/898124-es telefonszámokon, vagy a harmaig@gmail.com emailcímen adjon segítséget. Harmai Gábor plébános azt is hozzáfűzte, hogy amennyiben az elkövető visszajuttatja nekik az ellopott szobrot, úgy visszavonják a rendőrségi feljelentést.

A fenti sajnálatos üggyel kapcsolatos, hogy a Belvárosi Plébánia október 28-án a Jó Pásztor kápolnánál tart keresztutat, melyre Harmai Gábor plébános javaslatára érdemes fényképezőgépet vinni, hogy minél többen dokumentálják a kálváriaszobrok állapotát. A plébános hozzátette, hogy a lopás miatti hiányzó stáció ezúttal kitüntetett figyelmet fog kapni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindul a "piskóta" körforgalom építése

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.