Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Október 11. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Tucatnál is több munkáltatóval, szervezettel kínált középiskolás diákoknak pályaorientációs programot október 9-én a Balassa iskolában a megyei iparkamara.

Az esemény megnyitóján Romanek Etelka polgármester Nelson Mandela-t idézte: „a tanulás a legerősebb fegyver, mert azt soha senki nem veheti el az embertől” – hangsúlyozta.A pályaorientációs rendezvény egy börzével is kiegészült, így a fiatalok jövőjüket, tudásukat, lelkesedésüket, erejüket, míg a munkáltatók a versenyképes fizetést, pótlékokat, cafetériát, széles körű szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, hosszú távú munkát kínáltak akár pályakezdőknek is – tette hozzá.

Az előadásokban a fiatalok munkával, pályakezdéssel kapcsolatos helyzetét ismertették a szakemberek, és adtak tanácsokat az elhelyezkedésről. A felszólalók közt Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Horváth-Szeder Gábor járási hivatalvezető is beszélt egyebek közt a kkv szektorban való sikerekről és buktatókról is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 14:08, csütörtök | Helyi

Vitorlázórepülős rekordot ért el az esztergomi pilótanő

Új országos rekordot ért el az Aero Club Esztergom pilótája, Szilágyi Márta a minap.

2019. Július 18. 07:56, csütörtök | Helyi

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban ugyanezért már ült.

2019. Július 18. 07:45, csütörtök | Helyi

Szalagkorlátnak csapódott egy autó Lábatlannál

Szalagkorlátnak ütközött egy kocsi a 10-es főút 57-es kilométerszelvényénél, Lábatlan térségében szerda este.