Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Június 13. 12:13, hétfő | Helyi
Forrás: közlemény

Pályázat a fabódékra Esztergomban

Pályázat a fabódékra Esztergomban

Pályázat az önkormányzati tulajdonú fa árusító házak értékesítésére

Esztergom Város Önkormányzata
PÁLYÁZATOT

hirdet az Esztergom Város Önkormányzata tulajdonát képező 19 darab kis méretű (4 m2) és 3 darab nagy méretű (8 m2) fa árusító bódé (továbbiakban: faházak) nyilvános versenytárgyaláson történő értékesítésére Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról szóló 9/2013.(VI.27.) esztergomi ör. számú rendelete rendelkezéseinek figyelembe vételével, valamint Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságának 323/2016. (VI. 8.) PETB határozata alapján.
Az induló vételár mértéke a faházak tárgyi eszköz kartonján szereplő könyv szerinti érték, mely a kis méretű faház esetében 67.555,-Ft+Áfa, a nagy méretű faház esetében 124.594,-Ft+Áfa.


I. A tulajdonjog az alábbi feltételekkel kerül megpályáztatásra:

1. A nyertes pályázó személyéről Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságának előzetes véleményezése alapján a Képviselő-testület dönt.

2. Az eladó a vevővel, a versenytárgyalás eredményhirdetését követő 60 napban adásvételi szerződést köt.

3. A faházak szállításának költsége vevőt terheli.

4. A faházakat vevő megtekintett és általa megismert állapotban vásárolja meg, ezért eladó semmilyen felelősséget nem vállal a szállításkor, használatkor felmerülő -műszaki állapotra vonatkozó- kifogások kapcsán.

5. A faházak elszállítása a teljes vételár megfizetését követően válik lehetségessé.


II. A pályázati feltételek a következők:

1. A pályázatnak tartalmaznia kell:
- a pályázó nevét, lakcímét, cég esetében a cég elnevezését, címét, cégjegyzék számát;
cégkivonatot, aláírási címpéldányt, a cég jelenlegi tevékenységének főbb adatait;
- a pályázó részletes nyilatkozatát a pályázati kiírás feltételeinek elfogadására.

2. A pályázók kötelesek jelen pályázati kiírásban megjelölt összegű regisztrációs költséget, faházanként 10.000,-Ft-ot Esztergom Város Önkormányzata K&H Bank Zrt-nél vezetett 10403648-49564948-53491232 számú számlájára átutalni úgy, hogy az a pályázat regisztrálása előtti napon jóváírásra kerüljön. A pályázatok elbírálásában nem vehet részt azon pályázó, aki/amely a regisztrációs költség befizetését nem teljesítette. A jóváírás elmaradásával kapcsolatos minden kockázat a pályázót terheli, erre vonatkozóan a pályázat kiírója mindenfajta igényt kifejezetten kizár. Az átutalás megtörténtét igazoló banki bizonylat bemutatása pályázó kötelezettsége.
A befizetett regisztrációs költség nyertes pályázat esetén a fizetendő vételár összegébe beszámításra kerül.
A szerződéskötési jogot el nem nyert pályázók részére a regisztrációs költség összege a pályázat eredményhirdetését követő 15 napon belül ugyanazon bankszámlára kerül visszautalásra, ahonnan az átutalást teljesítették. A kiíró a visszatérített regisztrációs költség után kamatot nem fizet.

3. Az Önkormányzat azzal a pályázóval köti meg az adásvételi szerződést, amely pályázó faházanként a legmagasabb összegű vételár fizetését vállalja.
Amennyiben ugyanazon faházra több pályázó azonos összegű vételár fizetését tartalmazó pályázatot nyújt be, úgy versenytárgyalás megtartására kerül sor. A versenytárgyaláson a licitlépcső összege: 5.000,-Ft.
Amennyiben a versenytárgyalás során kerül sor azonos összegű vételár megajánlására, úgy a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság sorsolással dönt a nyertes pályázó személyéről.

4. A szerződéskötési jogot kizárólag a pályázatban feltüntetett természetes vagy jogi személy(ek), illetve jogi személyiség nélküli szervezet szerezheti meg.
A szerződéskötési jog nem ruházható át, nem engedményezhető.
5. Eredménytelen az adott faházra vonatkozó pályázat, ha:
- egy pályázó sem nyújtott be pályázatot;
- a megajánlott vételár alacsonyabb a kiírásban meghatározott minimum vételár összegeknél;
- a nyertes pályázó bármely okból visszalép a pályázatától és nincs második legkedvezőbb ajánlatot tevő, vagy van, de az visszalép;
- Esztergom Város Önkormányzata a pályázati kiírást a pályázatok leadásának határideje előtt visszavonja;
- a 9. pontban foglaltak esetében.

6. A pályázó anyagi és jogi következmények nélkül a pályázat regisztrálásának megkezdése előtt léphet vissza.
Amennyiben a pályázó a szerződéskötési jogot megszerzi, de a szerződéskötéstől – bármilyen okból, bármely formában – eláll, abban az esetben a pályázata eredménytelennek minősül, és a befizetett regisztrációs költség bánatpénzként Esztergom Város Önkormányzatát illeti meg.
Ebben az esetben a kiíró jogosult a választása szerint a második legkedvezőbb ajánlatot tevővel szerződést kötni vagy új pályázatot kiírni.

7. A pályázókat Esztergom Város Önkormányzata az eredményről 8 munkanapon belül értesíti.

8. A nyertes pályázó Esztergom Város Önkormányzatával az értesítés kézhezvételétől számított 60 napon belül írja alá az adásvételi szerződést.
Amennyiben a nyertes pályázónak felróhatóan nem történik meg a szerződés aláírása a fent nevezett időpontig, a nyertes pályázó elveszti szerződéskötési jogát és a bánatpénzt.

9. A pályázatot kiíró Esztergom Város Önkormányzata fenntartja magának a jogot, hogy az ingóságokra vonatkozó pályázati kiírást a pályázatok regisztrálásának megkezdése előtt indokolás nélkül visszavonja, vagy a pályázatok elbírálását elhalassza.

A pályázatot kiíró Esztergom Város Önkormányzata fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatok elbírálásakor egyik pályázó ajánlatát sem fogadja el, azokat eredménytelennek nyilvánítsa.

Esztergom Város Önkormányzata az e pontban foglalt esetekben a már befizetett regisztrációs költséget a pályázó részére visszatéríti. A kiíró a visszatérített összeg után kamatot nem fizet.

10. Az ingóságok megtekintésére előre egyeztetett időpontokban van lehetőség.

11. A pályázattal és a faházakkal kapcsolatos kérdésekre az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Vagyongazdálkodási Csoportjának munkatársa, Szepesi Éva (Esztergom, Széchenyi tér 1. I. emelet 114/4) válaszol személyesen ügyfélfogadási időben (hétfőnként 9 és 16 óra, szerdánként 9 és 17 óra, péntekenként 9 és 12 óra között), illetve telefonon a 06/33/542-052-os telefonszámon.


A pályázatot személyesen kell benyújtani.
A pályázatok benyújtásának helye: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Vagyongazdálkodási Iroda (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. I. emelet 114/4.)
A pályázati adatlapokat 2016. június 13-tól – 2015. június 17. 10.00 óráig lehet átvenni.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. június 17. 1200

A versenytárgyalás ideje előreláthatólag:
2016. június 21. 15.00, az Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottsága ülése
Helye: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (Városháza), Nagyterem
2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. I. emelet

A pályázatok a bontás után nem módosíthatók.

A pályázatot zárt borítékban, a pályázat tárgyának megjelölésével kérjük 1 eredeti és 2 másolati példányban benyújtani.

12. A nyertes pályázókról Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete -a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság 2016. június 21-én tartandó ülésén meghozott javaslata alapján- soron következő ülésén dönt.
A II. 3. pont alapján szükségessé váló versenytárgyalás megtartására is a napirend keretében kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.