Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 23. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Pályázatból fejleszt a Szivek pince

Pályázatból fejleszt a Szivek pince

ISTER-GRANUM HERITAGE
Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister - Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Szivek pince sikeres pályázata támogatásban részesült.
Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC - tíz partnerrel együttműködve - eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

A „Wine LAB” elnevezésű projekt vezető partnere Muzsla község, magyarországi partnerként pedig Szivek Péter őstermelőként hajt végre fejlesztéseket.

A Szivek pince projektjének támogatási összege: 30 464,00 EURO
A projekt neve: Wine_LAB
A projekt száma: SKHU/1901/3.1/002
A Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.31.

Felújításra kerül a Szivek pincészet ingatlanja, pincéje. A magyar borászok bormintáit a kesztölci felújított pincében gyűjtik, és hetente egyszer szállítják a muzslai borlaboratóriumba elemzés céljából. Ezenkívül a felújított pincében workshopokat szerveznek a borkészítésről. Szakértőket vonnak be, akik tudásukat megosztják a régió borászaival, hogy magasabb minőséget tudjanak elérni boraik előkészítésekor.

Az projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: info@szivekpince.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT