Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 22. 12:52, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Pályázatból fejlődik az esztergomi Kiskosár bevásárló közösség

Pályázatból fejlődik az esztergomi Kiskosár bevásárló közösség

ISTER-GRANUM HERITAGE
Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister - Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület sikeres pályázata támogatásban részesült. Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC - tíz partnerrel együttműködve - eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

A „CB_SALES” nevű projekt keretében az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, és Párkány városa hajt végre fejlesztéseket.

Az egyesület projektjének támogatási összege: 191 510,00 EURO
A projekt neve: CB_SALES
A projekt száma: SKHU/1802/3.1/046
A Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.31.

Az Egyesület a saját tulajdonában álló, de korszerűtlen állapotú ingatlanát fogja megújítani. A továbbiakban átvételi pontként, és oktatási, képzési helyszínként kívánják hasznosítani. Az egyesület több mint tíz éve üzemelteti a Kiskosár bevásárló közösséget. A megújított épületnek, eszközök, hűtők beszerzésének következtében lehetőség nyílik arra, hogy ne csak a jelenlegi egy alkalommal (csütörtök délután) legyen lehetőség a megrendelt termékek átvételére, hanem a hét más napjain is megkaphassák a vevők a webfelületen megrendelt árukat. Az Egyesület a szemléletformálást is szeretné előtérbe helyezni, amire a korszerűsített térben jobb lehetőség fog nyílni.

Az projektben résztvevő partnerek arra törekszenek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: kiskosaresztergom@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.