Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Augusztus 17. 14:23, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Pályázati pénzből kerül végleges helyre a piac

Pályázati pénzből kerül végleges helyre a piac

Zárt ülésen döntöttek a piac végleges sorsáról, egyelőre csak annyi biztos, hogy valahol a mostani terület környékén működik majd az új, kulturált piactér, amely kialakításához 280 millió forintra pályázik a város.

Ezen túlmenően további egy tucat ügyben hozott döntést a képviselő-testület az augusztus 16-i, rendkívüli ülésen.

A testületi ülésen Alberti Péter, Eck András és Stámusz Andrea képviselők nem vettek részt, illetve az ülés vége előtt Meszes Balázs Sasvári Viktor és Szerencsés Gergely távozott egyéb elfoglaltságai miatt. A z előzetes napirendhez képest három sürgősségi indítvány érkezett, egy, az ipari parkot érintő pályázatot tárgyaló napirend pedig levételre került.

A testület zárt üléssel kezdett, a képviselők a piac végleges helyéről döntöttek, a döntést a legközelebbi testületi ülésen hozzák nyilvánosságra. Két lehetőség közül választott a testület: a most kialakításra került ideiglenes piac legyen-e a végleges helyszín, vagy pedig a Simor János utcában lévő telkeken egy zárt udvaros, úgynevezett tömbösített piactér kerüljön kialakításra.

A zárt ülésen született döntéshez kapcsolódott a második, immár nyílt napirendi pont, amely alapján a testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat 280 millió forint támogatásra pályázzon a piac végleges kialakításához. Mindkét döntés határidős volt, mivel szeptember 15-ig kell beadni a megfelelő szakmai anyagokkal alátámasztott pályázatot.

A testület jóváhagyta az Állami Számvevőszék által 2011-2014 éveket érintően lefolytatott vizsgálata alapján megfogalmazott, az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Kft. esetében feltárt hiányosságok felszámolására készített intézkedési tervet, valamint elfogadta a tulajdonos önkormányzat számára előírt intézkedések lefolytatására vonatkozó javaslatot.

Következő napirendi pontként a képviselők az esztergomi gyógyszertárak ügyeleti nyitvatartásáról döntöttek. A városban működő gyógyszertárak fordultak jóváhagyó döntésért a testülethez az ügyben, hogy a betegforgalmi adataik alapján készült felmérés alapján a 24 órás ügyeleti rendszer helyett 22 óráig legyen csak ügyelet, illetve készenléti rendszer. A testület ez ügyben csak véleményez, a képviselők az eddig is működő, 24 órás ügyeletet támogatták. A végső döntést a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya hozza meg.

Következő napirendi pontként a 3. számú felnőtt fogorvosi ügyelet nyitva tartásával kapcsolatban döntött. A Kossuth Lajos utca 24. szám alatti rendelő nyitvatartási ideje hétfőn és szerdán 07.00-13.00 óra, kedden és csütörtökön 13.00-19.00, pénteken pedig 07.00-13.00 óra.

A testület döntött arról, hogy térítésmentes használatba adja egy napra a Magyar Vöröskeresztnek véradás céljából a Széchenyi tér 20. sz. alatt található ingatlant. Szintén ingatlannal kapcsolatos döntés, hogy az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Kft. bérleti szerződését további egy évvel, a korábbi feltételekkel egyezően meghosszabbítja.

A képviselők döntöttek arról, hogy jóváhagyják a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület utólagos kérelmét. Az egyesület gyermekeknek rendezett tábort még júliusban a Babits Mihály Általános Iskola tagintézményében, a Pilisszentléleki Általános Iskolában, a szervezők utólag kérték, hogy a bérleti díj maximum 60 ezer forintban kerüljön meghatározásra.

A képviselőtestület hozzájárulását adta a Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal kérelmét, hogy a Lázár Vilmos utca 78. szám alatti ingatlan energetikai fejlesztés témában pályázaton induljon.

Az ülés végén a szakbizottság határozatlanképtelensége miatt a testület elé került sürgősségi napirendi pontokban döntöttek a képviselők: a testület nem élt egy, a Csenke patak és 11-es út közötti terület megvásárlásának jogával, tulajdonosi hozzájárulást adott úttervezéssel, szennyvíz- és vízbekötéssel kapcsolatos kérelmek esetében, továbbá jóváhagyta az Esztergomi Ingatlankezelő Kft. kérelmét az általa bérelt, önkormányzati tulajdonú ingatlanba műanyag nyílászáró beépítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.