Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, az ún. konvergencia régióban 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációjára pályázatok keretében.

A frissen meghirdetett két pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. Ezen költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegítheti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat. A konstrukciókra azon munkaadónak minősülő szervezet vagy vállalkozás pályázhat, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. A kiemelt projekt komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket, amit jelen pályázat a munkahelyek adaptációjához szükséges akadálymentesítés és eszközbeszerzés támogatásával egészít ki.

Az Új Széchenyi Terv ezen két pályázata támogatást nyújt a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint lehet, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell többek között, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti, ezzel munkalehetőséget biztosítva a megváltozott munkaképességű emberek számára. Az alábbi két pályázati kiírással a kormány célja, hogy a már támogatást nyert megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatókat tovább segítse és ezáltal is ösztönözze a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.A pályázatok - amelyeket október 31-ig lehet benyújtani – és a pályázati felhívással kapcsolatos további dokumentumok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) honlapjáról tölthetők le.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.