Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 05. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Pályázatok, közérdekű információk a megyei iparkamatától

Pályázatok, közérdekű információk a megyei iparkamatától

Sűrű program után újabb rendezvényekkel, előadásokkal és szakmai fórumokkal, pályázatokkal várja a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozókat.

Február 26-án a Széchenyi Programiroda Tájékoztató rendezvényének adott helyet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, majd február 28-án esztergomi helyszínnel is rendezett az építőipari törvény változásaival kapcsolatos tájékoztató előadást. Ezt követően múlt szombaton Farsang Kupát rendezett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Régió és Egyesülete idén már tizenegyedszer a tatai edzőtáborban a kamara támogatásában.

Könyvelők Klubja
A héten a Könyvelők Klubjával vár a kamara két helyszínen is olyan témákkal, mint a felkészülés a társaságok évzárására (társasági adóbevallás, iparűzési adóbevallás stb.) vagy a 2013-as változások ismertetése (adó, járulékok). Szerdán a jelentkezők 9 órától Tatabányán, a Fő tér 36 szám alatt, míg csütörtökön 10 órától Esztergomban, a Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában vehetnek részt az előadáson, melyet Herczigné dr.Soós Ilona szakértő tart. A részvételi díj klubtagoknak alapszolgáltatás, önkéntes kamarai tagoknak 3500 forint +ÁFA/fő, míg nem kamarai tagoknak 8000 forint+ÁFA/fő. Még lehet online jelentkezni!

Pályázati felhívások:
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos pályázatot hirdet modulrendszerű, kompetencia elvű mesterképzési és vizsga követelmény kidolgozásában közreműködő szakértői megbízatásra. Bővebb információ ITT!

Pályázati felhívás: Magyar Kézműves Remek 2013
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - immár 11. alkalommal - idén is meghirdeti egyfordulós pályázatát a Magyar Kézműves Remek elismerő cím elnyerésére. A pályázat benyújtási határideje: 2013. május 31. Bővebben ITT!

Pályázati felhívás - Szakértői tanulmányutak egyéni pályázóknak
Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás/szakértői tanulmányutak programja az oktatás és a szakképzés területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakemberek, illetve az oktatással és képzéssel kapcsolatban álló partnerintézmények (szociális partnerek) munkatársai számára kínál külföldi tanulmányutakat. A 3-5 napos tanulmányutakon való részvételre támogatásért pályázhatnak az érdeklődők a Tempus Közalapítványhoz. Részletek ITT!

Hasznos információk:

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére
Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:
• A vállalkozói kedv ösztönzése
• A vállalkozói ismeretek növelése
• Az üzleti környezet fejlesztése
• A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
• A zöldgazdaság ösztönzése
•Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért
Részletek ITT!

Kedvezményes belépési lehetőség az MKIK által működtetett bilaterális tagozatokba
Az MKIK Elnökségének döntése alapján idéntől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett bilaterális tagozatoknál a tagdíjrendszer egységes lett.
Ennek alapján:
- Kamarai tagok részére a tagozatok munkájában való részvétel ingyenes.
- Nem kamarai tagok, de a kereskedelmi és iparkamaráknál regisztrált vállalkozók részére minden tagozatnál egységesen 20 ezer forint + áfa a tagdíj.
- Amennyiben egy nem kamarai tag több MKIK-nál működtetett tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozatnál kell tagdíjat fizetnie. (Annál a tagozatnál fizetendő a tagdíj, amelyikbe először lép be.) Az MKIK jelenleg hat bilaterális tagozatot működtet, ezek a következők: Magyar-Arab Tagozat, Magyar-Orosz Tagozat, Magyar-Kínai Tagozat, Magyar-Török Tagozat, Nyugat-balkáni Tagozat, Magyar-Kazah Tagozat.

A tagozatokról bővebb információt (tisztségviselők, tagság, belépési nyilatkozat) az MKIK honlapján (www.mkik.hu), illetve a www.magyar-orosz.hu honlapon talál. Amennyiben be szeretne lépni egy tagozatba, töltse ki az érintett tagozat belépési nyilatkozatát és küldje el a felelős tagozati titkárnak. További tagozatokba történő belépés esetén a tagság a tagdíjrendszernek köszönhetően már mindenképpen díjmentes. A tagozatok számos belföldi rendezvénnyel, kiutazó delegációk szervezésével, üzleti információval szeretnének minél hatékonyabb támogatást nyújtani tagvállalataiknak. Remélve, hogy ezzel a lehetőséggel több relációban is támogatást nyújthat vállalkozások külpiacra jutásához.

Szemelvények a Magyar Közlöny 26-30/2013. számaiból
A Magyar Közlöny legutóbbi számaiban megjelent joganyagok kivonata. Amennyiben szüksége van bármely jogszabály teljes szövegére, küldjön e-mailt a jogszabály számának megjelölésével az jogszabaly@kemkik.hu email címre, és ingyenesen eljuttatja a kamara az érdeklődőknek. A héten megjelent jogszabályok gyűjteményét ide kattintva érhető el.

Lengyel-magyar élelmiszeripari találkozó
A Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházás ösztönzési Osztálya lengyel-magyar élelmiszeripari találkozónak adott otthont az Élelmiszer Klub Alapítvány tagjai jelenlétében február 20-án. A rendezvény az Élelmiszer Klub Alapítvány és az Osztály közös szervezésében valósult meg. A rendezvényről további információ.

Tetők, Falak, Homlokzatok és Épületenergetika Szakkiállítás
A kamara mindemellett ajánlja a TFH 2013- Tetők, Falak, Homlokzatok és Épületenergetika Szakkiállításról készült beszámolóját valamint a szakkiállításon megjelent lengyel cégek kereskedelmi ajánlatait.

Levonható áfa-követelés áfa-körön kívül
Sok – többek között katára áttért – cég bár készített áfabevallást, áfa-visszaigénylésre már nem jogosult, mert kilépett az áfakörből. Ezen cégek életében is lesznek olyan ügyletek, amelyek során az áfatörvény szerint „nem járhatnak el alanyi mentes minőségükben”. Ilyenkor használható fel a bevallásban a kimutatott áfa-követelés. Részletek.

Változások az adóhatósági iratok kézbesítésének szabályaiban!
Az adóhatósági iratok kézbesítésére vonatkozó rendelkezések ismerete minden adózónak elemi érdeke. A kamara tájékoztatójának célja a szabályok változásainak összefoglalása.
Az adóhatósághoz bejelentett cím valótlanságának valamennyi következményét 2013. január 1-jétől az adózó viseli. Az adóhatóság nyilvántartásában szereplő címre szabályosan kiküldött, azonban eredménytelenül kikézbesített irathoz ettől az időponttól kezdődően minden esetben a kézbesítés „sikerességét” társítja a jogalkotó. Bővebben ITT!

Ajánlja magát!
Továbbra is várja a megyei kamara cégek bemutatkozását az „Ajánlja magát!” szolgáltatásra. Kamarai tagok számára ingyenes bemutatkozási lehetőséget biztosít a honlap főoldalán keretes hirdetésben való megjelenésre.

Pályázat-és rendezvényfigyelő szolgáltatás, üzleti ajánlat felvitele
Valamennyi rendezett regisztrációjú vállalkozás számára elérhető az a 2 ingyenes kamarai szolgáltatás, amelyek segítenek az üzleti partner-keresésben, valamint a pályázati kiírások megjelenésével egy időben értesülhetnek a forrásszerzési lehetőségekről. Részletesen a szolgáltatásokról itt olvashat.

Bővebb információt az info@kemkik.hu email címen, a 34/513-010/40-es melléken Sebestyénné Mészáros Eszter nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.