Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 06. 14:56, csütörtök | Belföld
Forrás: Sajtóközlemény

Pályázz példaértékű pedagógusoddal!

Pályázz példaértékű pedagógusoddal!

Országos alkotói pályázatot hirdet középiskolás diákok számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) esszé és kisfilm kategóriában.

A pályaművekben azokat a környezetükben élő vagy általuk ismert, 1-12 éves korú gyermekeket nevelő pedagógusokat mutathatják be a tanulók, akikre felnéznek és nagyra becsülik munkásságukat.

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2022. február 7. (hétfő).
Országos, díjmentes pályázatot hirdet középiskolás diákok számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A pályázatra két életkori kategóriában jelentkezhetnek: a 9-10. és a 11-12. osztályos tanulók, kétféle műfajban. A főiskola várja azokat a saját alkotású esszéket vagy kisfilmeket, amelyekben középiskolás diákok – egyénileg vagy csoportosan – bemutatják az 1-12 éves gyermekeket nevelő pedagógusok munkájának szépségét. A beadott pályamunka alapfeltétele, hogy megszólaljon benne legalább egy aktív pedagógus.

A kisgyermekeket nevelő pedagógusok munkája minden korban az egyik legbecsülendőbb és legtiszteletreméltóbb társadalmi küldetés volt – ez ma is így van. A csecsemő és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a kicsikkel törődő szociálpedagógus mind a családok legféltettebb kincsei: a gyerekek gondozásában, fejlesztésében segítik a szülőket. Az Apor pályázatával szeretné felhívni a figyelmet munkájuk és személyes elhivatottságuk felbecsülhetetlen értékére.
Az írásbeli munkák megadott terjedelme 3-5 gépelt oldal (7500-12500 karakter szóközökkel) Pdf formátumban; a kisfilmek hossza 3-5 perc. A díjazás életkor és műfaj kategóriánként történik (3-3 helyezés) oklevéllel és 10, 20, illetve 30 ezer forint jutalommal.
A pályázati anyagokat 2022. február 7. (hétfő) 24:00 óráig lehet elküldeni – filmek esetében We Transfer felületen keresztül – a palyazat@avkf.hu e-mailcímre. Eredményhirdetés 2022. február 24-én 10:00 órakor lesz az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci épületében.
A pályázattal kapcsolatos további technikai tudnivalók, feltételek az intézmény honlapján olvashatók: https://avkf.hu/palyazat-kozepiskolas-diakok-szamara.

További sajtóinformáció: Salt Communications Kft., Benyovszky Barnabás, benyovszky.barnabas@salt.hu, +36 20 274 4412.

Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Váci Egyházmegye fenntartásában álló, pedagógus- és szociálpedagógus képzéssel, valamint a hitéletben segítőként dolgozók (kántorok, katekéták, lelkipásztori munkatársak) képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény. A Zsámbékon 1929-ben alapított tanítóképző szellemi- és jogutódja. Alap- és mesterképzésein államilag elismert BA és MA diplomát ad, de számos szakirányú továbbképzéssel és felnőttképzéssel is segíti a már diplomával rendelkezőket. Székhelye Vác festői szépségű egyházi központjában, a Székesegyház szomszédságában álló történelmi épület, emellett Budapesten egy modern, XXI. századi igényességű campusszal is rendelkezik. A főiskola szakmai tevékenysége tudományos ismeretekre és nemzetközi kapcsolatokra épülő oktatási gyakorlat alapján, katolikus szellemben – így más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is teljesen nyitottan – zajlik, különös hangsúllyal az atipikusan fejlődő gyermekekre fókuszáló és alternatív pedagógiai módszerekre.

Borítókép: Fortepan/Péterffy István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -