Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Május 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pápai Hús: futnak a pénzük után a termelők

Pápai Hús: futnak a pénzük után a termelők

Tartozásainak csupán 70 százalékát fizetné ki az élőállat-beszállítóknak a Pápai Hús és azt is csak több részletben 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a termelőknek le kellene mondaniuk - a Világgazdaság információi szerint ezzel az ajánlattal állt elő beszállítóinak a cég. Az ügy több tucat sertéstartót érint, csak a termelői tartozás ágazati szereplők szerint több százmillió forintra tehető.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a közelmúltban többségi önkormányzati tulajdonba került cég adósságait nem fedezi a 1,5 milliárd forintos tőkeemelés sem, szerinte a korábbi szerződéskötések miatt felmerül a máig is működő ügyvezetés felelőssége is.

Mivel az az érdekük, hogy a gyár folyamatosan működjön, ezért elkezdődött egy egyeztetés a beszállítókkal, amelynek során keresik a lehetőséget a megegyezésre. A cég várja partnerei válaszát, a folyamatos tárgyalások újabb fordulójaként csütörtökön a termelők egy nagyobb csoportjával tárgyalnak – fejtette ki a polgármester. Úgy látja, a tartozások kiegyenlítésére nem csupán a törzstőke, hanem bizonyos készletek is fedezetet jelenthetnek, ez a malacoktól kezdve a készáruig terjed.

Áldozó Tamás azt is elmondta, hogy keresik a külső forrásokat is, a kormányzati szerepvállalást azonban kizárják a versenyjogi szabályok. A céget tovább kívánják működtetni, a cél a piacon való megmaradás, és a vállalat reorganizációja, és megtartása. A polgármester szerint a ma is teljes jogkörrel működő vezetés felelőssége felmerül a cég adósságainak kialakulásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: