Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 29. 09:11, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Pár nap alatt elkészül a Géza Fejedelem iskola "napelemesítése"

Pár nap alatt elkészül a Géza Fejedelem iskola

Hamarosan felkerülnek azok a napelemek a Géza Fejedelem iskolára, mellyel éves szinten több milliót is spórolhat majd fenntartási költségéből az intézmény.

„Esztergom számára kiemelten fontos minden, az oktatási intézményeket érintő fejlesztés” - hangsúlyozta egyebek között ezt Romanek Etelka polgármester a napelemrendszerek építéséről szóló projekt megnyitó ünnepségen a Géza Fejedelem iskolában a minap.

Az eseményen számos megyei, járási és oktatási vezető mellett jelen volt Völner Pál, országgyűlési képviselő, Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum (TSzC) szakmai főigazgató helyettese és Kassai Hajnalka, a TSzC projektmenedzsere is.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a Tatabányai Szakképzési Centrumhoz tartozó megyei oktatási intézményekben a mostanihoz hasonlóan jelentős infrastrukturális fejlesztése valósulhatnak meg. A most induló megyei fejlesztési sorozatnak az összköltsége 165,1 millió forint, mely vissza nem térítendő támogatásból összesen megyénkben lévő hét iskola tetőszerkezetére kerülnek napelemrendszerek.

A Géza Fejedelem iskolában december 5-től 10-ig elkészül a napelemek felszerelése, melyeknek köszönhetően jelentős, éves szinte több millió forintos megtakarítást érhet el az iskola.

Az ünnepség részeként a Géza Fejedelem iskola diákjai, Kecskeméti Bálint és Vámosi Krisztián versben és prózában fogalmazták meg gondolataikat a megvalósuló iskolai fejlesztésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.