Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 25. 08:05, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Páratlan esztergomi kerékpár-rendszer - Völner Pál szerint országos példa

Páratlan esztergomi kerékpár-rendszer - Völner Pál szerint országos példa

Már öt napja működik az ország első közösségi kerékpáros rendszere Esztergomban, amely más városoknak egy rendkívül jó referencia lehet, ezt Völner Pál államtitkár fejtette ki a minap.

Múlt pénteken adta át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Neuzer András, a kifejlesztő gyár tulajdonosa Esztergomnak. Völner Pál a már öt napja működő rendszerről elmondta, hogy egy rendkívül jó országos példa. Az infrastruktúráért felelős államtitkár hozzátette, hogy nemcsak munkája miatt tartja fontosnak a kerékpáros közlekedést, hanem azt valamint a biciklisek érdekeit valóban a szívén viseli.

Mindezt a Közlekedési Koordinációs Központ által szervezett múlt heti kerékpáros-konferencián is megerősítette, Völner Pál ugyanis elmondta, hogy Magyarországon kerékpáros fejlesztésre a 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakban elsősorban a gazdaságfejlesztési operatív program turizmusfejlesztéssel foglalkozó részében, illetve a megyei önkormányzatokhoz köthető területi operatív programokban, valamint a határ menti együttműködés keretében várhatók források.

Az államtitkár kitért arra, hogy mindemellett készül a kerékpáros nyilvántartási rendszer, amibe minden kerékpárútnak tekinthető útszakasz bekerül, a várhatóan egyéves munka során pedig egy pontos adatbázis jön létre a magyar biciklisutakról.

Az esztergomi közbringa rendszerrel kapcsolatban pedig a választókerületi elnök bízik benne, hogy nagy segítséget nyújthat a helyieknek és ideérkezőknek, akár az autósoknak is, akik akár letehetik a város szélén kocsijukat és a további dolgaikat el tudják intézni kerékpárral, amivel jóval könnyebb parkolni, köszönhetően dokkolóknak.

Várhatóan több más városban is indulnak közbringa rendszerre közbeszerzési pályázatok, amin az esztergomi Neuzer Kft. rendkívüli módon versenyképes lesz, köszönhetően annak, hogy már működő referenciával rendelkezik, hangsúlyozta ezt Völner Pál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.