Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 03. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Parkolásból verekedés: a szomszéd követ dobott, az autós egy nőt is ököllel ütött

Parkolásból verekedés: a szomszéd követ dobott, az autós egy nőt is ököllel ütött

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége, a másodrendű vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Az elsőrendű vádlott 2018. szeptember 7-én 13 óra 55 perckor egy esztergomi társasház parkolójába érkezett kocsival. A másodrendű vádlott a társasház földszintjén lakik, őt az elsőrendű vádlott társasház előtti parkolása az általa használt jármű kipufogójának hangja miatt zavarta, ezért a teraszáról trágár szavak kíséretében szóvá tette a parkolást. A vádlottak kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az elsőrendű vádlott felszólította a másodrendűt, hogy jöjjön ki a lakásából hozzá – részletezte az ügyet a megyei főügyészség.

A másodrendű vádlott egy járását segítő sétabottal ki is ment a parkolóba, ahol trágár szavakkal illette az elsőrendű vádlottat, aki őt folyamatosan „gyere” felszólítással hívta. A társasház előtti füves területen a másodrendű vádlott a földről egy kisebb méretű követ vett fel, és azt kis erővel az autós és az általa használt jármű irányába dobta, a kő eltalálta a kocsi hátulját. Ezt követően a másodrendű vádlott megfordult, és a helyszínt elhagyni készült, azonban az elsőrendű vádlott feldühödve a történteken a másodrendű vádlott felé indult, aki a támadás kivédésére a sétabotját a magasba emelte és azzal egy alkalommal az elsőrendű vádlott felemelt kezét eltalálta.

Ezt követően az elsőrendű vádlott egy alkalommal erősen, ököllel mellkason és egy alkalommal, erősen, ököllel arcon ütötte a másodrendű vádlottat, aki az ütésektől egyensúlyát vesztette és a földre esett. Az elsőrendű vádlott a helyszínre érkező, a másodrendű vádlott feleségét is egy alkalommal ököllel arcul ütötte, miután az közölte, hogy kihívja a rendőrséget.

A másodrendű vádlott a feleségét ért ütésen felháborodva a kezében lévő sétabotot magasba emelte, azzal az elsőrendű vádlott felé indult, aki őt ismételten megütötte, ettől a másodrendű vádlott a földre került.

A másodrendű vádlott általi bántalmazás következtében az elsőrendű vádlott és felesége 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, közülük a sértett nő terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével járjon el, büntetővégzésben az elsőrendű vádlottat pénzbüntetésre, a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT