Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2017. Február 10. 07:56, péntek | Helyi
Forrás: Suzuki

Partneri megállapodást kötött a Suzuki és a Toyota

Partneri megállapodást kötött a Suzuki és a Toyota

A két vállalat a környezetvédelem, a biztonság, az informatika, valamint a termékek és az alkatrészek közös szállítása terén tervez együttműködést

A Toyota Motor Corporation (Toyota) és a Suzuki Motor Corporation (Suzuki) megállapodásának célja, hogy több területen történő jövőbeli együttműködésükkel választ adjanak a gépjárműközpontú társadalom kihívásaira, valamint elősegítsék a folyamatosan fenntartható fejlődést.

A Toyota és a Suzuki 2016. október 12-én jelentették be, hogy kölcsönösen feltérképezik üzleti partnerségre irányuló elképzeléseiket. A két vállalat azóta megosztotta egymással tapasztalatait, és a tisztességes, szabad verseny fenntartását szem előtt tartva, tárgyalásokat folytatnak az együttműködés lehetséges területeire vonatkozóan.

A jelenlegi megállapodásuk szerint a két vállalat üzleti partnerségük gyakorlatba ültetéséhez első lépésként vizsgálatokat kezdeményez környezetvédelmi, biztonsági és információs technológiák, valamint a termékek és az alkatrészek közös szállítása területén.

A Toyota és a Suzuki közös célja, hogy a partneri viszony mielőbb létrejöjjön és megvalósulhasson az együttműködés az adott területeken, ezért rövid időn belül végrehajtási kerettervet készítenek.

A Toyota elnöke, Akio Toyoda kifejtette: „Októberi közös sajtótájékoztatónkon mélyen egyetértettem Osamu Suzuki elnök szavaival, miszerint egy vállalat irányítása során újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, és mindeközben a vállalatnak a társadalom javát kell szolgálnia. Üzenete nagy hatást gyakorolt rám és úgy éreztem, ez valójában felhívás arra, hogy belevágjunk. Mindkét vállalat Enshu térségéből (Shizuoka tartomány nyugati részéről) származik, és teljes mértékben magáénak vallja a »Vágjunk bele!« mottó szellemiségét. Együttműködésünk célja, hogy a világon minden ember és a jövő társadalma is megtapasztalhassa a mobilitás örömét. Igazán hálás vagyok, hogy egy olyan vállalattal működhetünk együtt, mint a Suzuki, amelyet minden tekintetben a kihívás szelleme hajt előre. A Toyota bizonyára sokat fog tanulni tőlük.”

Osamu Suzuki, a Suzuki elnöke elmondta: „Bár az egyeztetéseket a fejlett technológiákkal kapcsolatban a Suzuki kezdeményezte, az Akio Toyoda elnök vezette Toyota töretlen lelkesedést tanúsított a partnerségről folytatott tárgyalások során. Szívből hálás vagyok a pozitív hozzáállásukért. A Toyota lelkesedését látva a Suzuki is hasonló elkötelezettséggel vett részt a tárgyalásokon, így mostanra eljutottunk odáig, hogy megkezdhetjük a tényleges együttműködéshez szükséges kapcsolat kialakítását. Mindent meg szeretnék tenni azért, hogy olyan eredményeket mutathassunk fel, amelyek meggyőzik a Toyotát a Suzukival folytatott együttműködés eredményességéről.”

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 07:05, szombat | Helyi

A Lengyel Függetlenség Napja alkalmából Gnieznoba látogatott városunk küldöttsége

A november 11-i függetlenségi ünnepre Gniezno városa és Tomasz Budasz polgármester meghívására négyfős esztergomi delegáció utazott lengyel testvérvárosunkba.

2021. November 26. 15:34, péntek | Helyi

Felújították az esztergomi Szent Vince Szociális Otthont

Csaknem 300 millió forintos Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból újulhatott meg a Szent Vincéről elnevezett, a Szatmári Irgalmas Nővérek által működő szociális otthon, ahol 73 idős embert gondoznak.

2021. November 26. 07:31, péntek | Helyi

Betegség miatt ismét elmarad Hobo előadói estje

A Féja Géza Közösségi Ház sajnálattal tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a november 11-re, majd december 8-ra meghirdetett Hobo előadói est betegség miatt február 24-én kerül megrendezésre.

2021. November 25. 17:39, csütörtök | Helyi

Új esztergomi modellel debütál a Suzuki

A cégcsoport 2022-ben tovább növeli magyar gyártású hibrid kínálatát. Online bemutató keretein belül debütált világszerte az új S-CROSS november 25-én.