Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2020. Szeptember 03. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Pénzbüntetésre ítélték a szabálytalanul parkoló férfit, aki kéztöréssel fenyegetőzött

Pénzbüntetésre ítélték a szabálytalanul parkoló férfit, aki kéztöréssel fenyegetőzött

Szabálytalanul parkolt, majd utána kéztöréssel fenyegette meg az intézkedő önkormányzati dolgozót. Az Esztergomi Járási Ügyészségnek zaklatás vétsége miatti emelt korábban vádat a férfi ellen.

A vádirat szerint a sértett az Esztergomhoz közeli település önkormányzatának alkalmazásában áll, mint csoportvezető. Tevékenységei közé tartozik a település utcáinak ellenőrzése, a tiltott helyen parkoló személyek figyelmeztetése. A sértett 2019. november 15-én, pénteken 13 óra 7 perckor észrevette, hogy a település egyik utcájában egy személykocsi a tilosban parkolt.

Lefényképezte a járművet elölről-hátulról annak érdekében, hogy az autó vezetőjével szemben intézkedést kezdeményezzen. Ekkor a helyszínre érkezett a vádlott, aki a kocsit korábban vezette és azzal parkolt, és megkérdezte a sértettet, hogy miért fényképezte le a kocsiját.

A sértett megkérte a férfit, hogy parkoljon be a közeli parkolóba, aminek a vádlott eleget is tett. Ezt követően a vádlott szólt a sértettnek, hogy törölje a telefonjából a kocsiról készült felvételeket. A sértett nem értette, mit kért tőle a vádlott, ezért anélkül távozott a helyszínről, hogy a képeket a telefonjáról letörölte volna – közölte az ügyészség.

Ezért a vádlott fél órán belül ráírt a sértettre, hogy törölje ki a fényképet, amelyet készített. A sértett azonban nem törölte azt ki, hanem egy nevető smile-t küldött a vádlottnak.

A sértett 2019. november 17-én észlelte, hogy egy nyilvános közösségi alkalmazás csoportjában a vádlott egy nyilvános bejegyzést tett közzé, amelyben félelemkeltési célzattal kezének eltörésével fenyegette meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

A bíróság a vádlottat büntetővégzésben 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a végzéssel szemben a vádlott tárgyalás tartását kérte, ezért a bíróság az ügyben előkészítő ülést tartott 2020. szeptember 3-án.

A bíróság az előkészítő ülésen végül a vádlottat jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Korábbi cikkek:

Gyerekek szeme láttára, az utcán verte meg párját az ittas férfi

Körözött férfit fogtak Esztergomban

Gyorsan elkapták a szerszámtolvajt

Több százezer forint értékben lopott a környék településein

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.