Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2021. Április 26. 08:18, hétfő | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti sorompó csapórúdját

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti  sorompó csapórúdját

A közlekedés biztonsága elleni gondatlanság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki hátramenetben tolatva letörte a vasúti átjáró csapórúdját.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 3-án a munkáltatója járműszerelvényét vezette a 10-es számú főúton, Nyergesújfalu lakott területén. A gépjárművel behajtott egy telephelyre, majd onnan hátramenetben kívánt kihajtani a 10-es számú főútra.

A sofőr a főútnak a telephelyre bekötő részének és a vasúti pálya Lábatlan állomást követő szakaszának szintbeli kereszteződésében kiépített, fény-, és félsorompóval biztosított vasúti átkelőben hajtotta végre a manővert.

A hátramenetet a sofőr nem a tőle elvárható körültekintéssel és nem megfelelő kormánymozdulatok alkalmazása mellett hajtotta végre, ezért a szerelvény félpótkocsijának jobb hátsó része a szabad jelzésre tekintettel nyitott állapotban lévő félsorompó csapórúdjának ütközött, és azt letörte.

A letörött csapórudat a vádlott húzta le az úttestről, ezután folytatta a hátramenetet, a helyszínről úgy távozott, hogy az esetről bejelentést nem tett.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotók: Magyarország Ügyészsége

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 09:06, csütörtök | Kék hírek

Két rendőrt is megvert egy szlovák férfi Miskolcon

Az egyik rendőrt páros lábbal rúgta fejbe az agresszív férfi.

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.