Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 26. 08:18, hétfő | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti sorompó csapórúdját

Pénzbüntetésre számíthat az a férfi, aki tolatva letörte egy nyergesújfalui vasúti  sorompó csapórúdját

A közlekedés biztonsága elleni gondatlanság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki hátramenetben tolatva letörte a vasúti átjáró csapórúdját.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 3-án a munkáltatója járműszerelvényét vezette a 10-es számú főúton, Nyergesújfalu lakott területén. A gépjárművel behajtott egy telephelyre, majd onnan hátramenetben kívánt kihajtani a 10-es számú főútra.

A sofőr a főútnak a telephelyre bekötő részének és a vasúti pálya Lábatlan állomást követő szakaszának szintbeli kereszteződésében kiépített, fény-, és félsorompóval biztosított vasúti átkelőben hajtotta végre a manővert.

A hátramenetet a sofőr nem a tőle elvárható körültekintéssel és nem megfelelő kormánymozdulatok alkalmazása mellett hajtotta végre, ezért a szerelvény félpótkocsijának jobb hátsó része a szabad jelzésre tekintettel nyitott állapotban lévő félsorompó csapórúdjának ütközött, és azt letörte.

A letörött csapórudat a vádlott húzta le az úttestről, ezután folytatta a hátramenetet, a helyszínről úgy távozott, hogy az esetről bejelentést nem tett.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotók: Magyarország Ügyészsége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.