Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 03. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: police.hu

Pénzbüntetést kapott a halálos balesetet okozó cserbenhagyó - FOTÓK

Pénzbüntetést kapott a halálos balesetet okozó cserbenhagyó - FOTÓK

Nem volt jogosítványa, a balesetet nem jelentette, az elütött férfit pedig a kocsi rakterébe tette, majd elhajtott. Nem sokkal később az autó tulajdonosával visszament a baleset helyszínére és értesítették a hatóságokat.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2018. január 10-én 6 óra 22 és 6 óra 27 perc között, éjszakai látási viszonyok között, a 11. számú főúton, Esztergom lakott területén kívül, Szamárhegy közelében, Esztergom felől Pilismarót irányába, a megengedett 90 kilométeres óránkénti sebességet átlépve, 100-110 kilométeres sebességgel vezette a más tulajdonában álló teherkocsit – ismertette az esetet közleményében az ügyészég.

Az úttesten szabálytalanul sétált Pilismarót felé, sötét ruhában, fényvisszaverő mellény nélkül egy férfi. A vádlott nem vette észre és elütötte, a gyalogos pedig elhunyt.

A sértett nem szenvedett az élettel összeegyeztethetetlen olyan külsőleg felismerhető sérülést, amely a vádlott számára a baleset helyszínén egyértelműen a sértett halálát jelezte volna” – tette hozzá a vádhatóság.

Az autós az ütközést követően megállt, a sértetthez ment, majd őt a teherkocsi rakterébe tette és Pilismarót irányába továbbhajtott, ahol egy földúton megállt és telefonon a teherkocsi tulajdonosát értesítette a balesetről, aki a hívást követően a vádlotthoz sietett, majd a teherkocsival a baleset helyszínére visszament, ahol a vádlott a már élettelen sértettet az árokpartra fektette. Ezt követően 6 óra 52 perckor a balesetet a jármű tulajdonosa telefonon bejelentette.

A vádlott nem nyújtott segítséget a sértett részére, annak ellenére, hogy mobiltelefon volt nála, nem hívott orvosi segítséget, továbbá a hatóságokat sem értesítette.
A vádlottal szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.

A tárgyaláson az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 600 ezer forint pénzbüntetésre és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartott fenn.

Korábbi cikkek:

Cikázott az úton és balesetet is okozott egy ittas teherautós

Letartóztatásban marad a 13 éves késelő lány

Elítéltek egy esztergomi pedofilt, aki már ült nemi erőszakért

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT