Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 23. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Pénzt ígért szexért, végül kirabolta a kiszemelt partnert

Pénzt ígért szexért, végül kirabolta a kiszemelt partnert

Az Esztergomi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy ittas férfival szemben, aki erőszakkal akarta visszavenni a sértettől a tervezett szexuális aktusért cserébe a sértettnek átadott 2.000,- Ft-ot.

A vádlott korábban már ismerte a sértettet, köztük alkalmi szexuális kapcsolat volt. 2018. október 16. napján a délutáni órákban is találkoztak, a sértett felment a vádlott nyergesújfalui lakására, ahol együtt italoztak, majd összevesztek. Ezen az estén a sértett haza indult, a vádlott elkísérte a sértettet a buszmegállóig, ahol átadott neki 2.000,- Ft-ot szexuális szolgáltatás fejében. A sértett azonban nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni a vádlottal, emiatt ismét összevesztek. Ekkor az ittas állapotban lévő vádlott megharagudott a sértettre és elhatározta, hogy jogtalanul elveszi a sértettől a korábban neki átadott 2.000,- Ft-ot. Ennek érdekében a vádlott földre lökte a sértettet, a fejét többször megütötte, belemarkolt az arcába, a csípőjét, lábát pedig megrúgta, majd a sértett zsebeiben a pénzt kutatta. A sértett ezközben rendőrért kiabált, ettől a vádlott megijedt, felhagyott a 2.000,- Ft keresésével, azonban a sértettől eltulajdonított 500,- Ft-ot, és egy 17.000,- Ft értékű mobiltelefont, valamint egy 8.000,- Ft értékű fülhallgatót, majd a sértettet hátrahagyva elment a helyszínről.

A sértett a bántalmazással összefüggésben 8 napon belül gyógyuló, többek között horzsolásos könyök – és térd sérülést, valamint arc sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor vele szemben a járásbíróság 3 év börtönfokozatú szabadságvesztést szabjon ki és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.