Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2019. Augusztus 23. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Pénzt ígért szexért, végül kirabolta a kiszemelt partnert

Pénzt ígért szexért, végül kirabolta a kiszemelt partnert

Az Esztergomi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy ittas férfival szemben, aki erőszakkal akarta visszavenni a sértettől a tervezett szexuális aktusért cserébe a sértettnek átadott 2.000,- Ft-ot.

A vádlott korábban már ismerte a sértettet, köztük alkalmi szexuális kapcsolat volt. 2018. október 16. napján a délutáni órákban is találkoztak, a sértett felment a vádlott nyergesújfalui lakására, ahol együtt italoztak, majd összevesztek. Ezen az estén a sértett haza indult, a vádlott elkísérte a sértettet a buszmegállóig, ahol átadott neki 2.000,- Ft-ot szexuális szolgáltatás fejében. A sértett azonban nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni a vádlottal, emiatt ismét összevesztek. Ekkor az ittas állapotban lévő vádlott megharagudott a sértettre és elhatározta, hogy jogtalanul elveszi a sértettől a korábban neki átadott 2.000,- Ft-ot. Ennek érdekében a vádlott földre lökte a sértettet, a fejét többször megütötte, belemarkolt az arcába, a csípőjét, lábát pedig megrúgta, majd a sértett zsebeiben a pénzt kutatta. A sértett ezközben rendőrért kiabált, ettől a vádlott megijedt, felhagyott a 2.000,- Ft keresésével, azonban a sértettől eltulajdonított 500,- Ft-ot, és egy 17.000,- Ft értékű mobiltelefont, valamint egy 8.000,- Ft értékű fülhallgatót, majd a sértettet hátrahagyva elment a helyszínről.

A sértett a bántalmazással összefüggésben 8 napon belül gyógyuló, többek között horzsolásos könyök – és térd sérülést, valamint arc sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor vele szemben a járásbíróság 3 év börtönfokozatú szabadságvesztést szabjon ki és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 05:01, csütörtök | Helyi

Veszélyes platánokat vágnak ki a Kis-Duna sétányon

Szakértői vizsgálatok után a Kis-Duna sétány platánsorán hét fát veszélyesnek nyilvánítottak, amelyeket a balesetveszély megszüntetése érdekében ki kell vágni – tájékoztatott a városháza.

2020. Február 27. 05:00, csütörtök | Helyi

Józsefes diákok nyerték a Városi Műveltségi Vetélkedőt

Az "Eszes négyes" csapat győzött kedden a Városi Műveltségi Vetélkedőn, melyet az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola rendezett meg.

2020. Február 26. 16:02, szerda | Helyi

Taroltak az esztergomi kick-boxosok Pozsonyban

A hétvégén a szlovák főváros adott otthont a Slovak Open 2020 elnevezésű nemzetközi tornának, ahol 12 ország 90 klubjának több mint 500 versenyzője küzdött a győzelemért.

2020. Február 26. 15:09, szerda | Helyi

A koronavírus megelőzése miatt korlátozásokat vezetnek be Dorogon

A megelőzés fontosságára hívja fel figyelmet Dorog vezetése.