Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Május 10. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Pénzügyi intézkedések - Varga Mihály az érintett beruházásokról

Pénzügyi intézkedések - Varga Mihály az érintett beruházásokról

A költségvetési zárolás mellett, ha szükséges, felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását a kormány - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Ha ez nem lenne elegendő az Európai Bizottság számára, bevételnövelő intézkedésként a tranzakciós illeték emelése és a bankadó újragondolása következik - mondta Varga Mihály a kormányszóvivői tájékoztatón, amelyen a túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülés érdekében tett kormányzati lépéseket ismertette.
Kifejtette, a kormány több, már folyamatban lévő beruházást felfüggeszt vagy azokhoz más jellegű finanszírozási formát keres; a lépés érinti például a stadionépítéseket, valamint a Parlament és környékének megújítását.
Az Európai Bizottság nem számol a közszférában nominálisan stagnáló fizetésekkel, a hatékonyabb adóbeszedés hatásával, és azzal sem, hogy az önkormányzati szférában tavaly többlet alakult ki - mondta Varga Mihály azzal kapcsolatban, hogy miből adódik a különbség a kormány és Brüsszel államháztartási előrejelzései között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.