Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2019. Február 26. 13:53, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A kommunizmus áldozataira emlékezett Esztergom

A kommunizmus áldozataira emlékezett Esztergom

Mindszenty József hercegprímás Sötétkapunál álló szobránál emlékezett az áldozatokra Esztergom a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján hétfőn.

A megemlékezés résztvevőit Bánhidy László alpolgármester köszöntötte, majd Völner Pál országgyűlési képviselő mondott beszédet. Az államtitkár felhívta a figyelmet egyebek közt arra, hogy a kommunista diktatúra már Tanácsköztársaság idején is megmutatta valódi arcát, majd 1945 után idegen hatalom védőszárnyai alatt ragadták magukhoz a hatalmat a kommunisták, és tartották meg négy évtizeden keresztül.

Völner Pál arról is beszélt, hogy a rendszerváltással a magyarok visszatérhettek egy szabad, polgári, keresztény alapokra helyezett társadalmi formához.

Az ünnepség végén a résztvevők koszorúkat, gyertyákat helyeztek el a Mindszenty-szobor talapzatánál.

Az eseményt a Fidesz és KDNP esztergomi szervezete mellett az Ezredév Polgári Társulás, az Esztergomi Polgári Körök, a Limes Anavum Honismereti Társulás és az MKP Párkányi Szervezete szervezte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 05:02, kedd | Helyi

Újabb nagy sikereket értek el Fighting Kempo versenyzői

Február 22-én Zalaegerszegen szerepeltek több szervezet által rendezett Nemzetközi Kick-box versenyen az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team Se versenyzői.

2020. Február 25. 05:00, kedd | Helyi

Újra ingyenes MANAHOOP bemutatóóra Esztergomban

MANAHOOP – ez a neve annak a mozgásformának, amivel március 16-án az esztergomiak is megismerkedhetnek a Petőfi iskola tornatermében.

2020. Február 25. 04:00, kedd | Helyi

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

A lézeres szemműtét hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet mindazoknak, akik zavaró vagy akár a normális életvitelben is akadályt jelentő szemproblémával élnek.

2020. Február 24. 17:00, hétfő | Helyi

Programok és koncertek! - Mozgalmas hete lesz a Sportalsónak!

Crokinole – Pöcc Kupa, A Vasfüggőny-expedíció élménybeszámoló, Ocho Macho koncert és minifesztivál – mindezzel készül a Sportalsó a héten a közönségének.