Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 29. 05:08, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Forrás: NIF Zrt.

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A vasútállomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül, és már zajlik az új buszvégállomás építésének előkészítése is. Nemsokára épülhetnek a leendő peronok a buszokhoz.

Címlapkép: NIF látványterv

Tavasz óta modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatokon közlekednek a teljes 2-es, Esztergom-Budapest vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő, valamint bővült a menetrendi kínálat is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló, Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkái keretében összesen 51 kilométer hosszan történik a vasútvonal villamosítása, illetve a teljes szakaszon – külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban - kiépülnek a kiegészítő biztosítóberendezések is.

Esztergomban a vasútvonal korszerűsítésével, valamint az állomás vágányhálózatának teljes átépítésével egyidejűleg az állomás épülete is teljesen megújult, és már megnyílt az utasforgalom számára.

Az állomáshoz kapcsolódó felújítási munkák során az állomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül. A vasútállomás városközpont felőli végén, az egykori vágányok helyén új, modern 12 állásos buszpályaudvar épül, az autóbuszok és a vonatok közötti jó átszállás megteremtése érdekében. Az új buszpályaudvar kivitelezéséhez a korábbi MÁV Zrt. területen jelenleg a szükséges előkészítési munkálatok zajlanak. A buszpályaudvar peronjainak kiépítése ezt követően valósul meg. Az új buszállomáshoz kapcsolódóan új, az utasok kiszolgálását biztosító forgalmi épület is felépül. Az utasok az új buszvégállomást 2019 második felében vehetik át. A forgalom biztonságos lebonyolódása érdekében két körforgalom épült, a Kiss János altábornagy utcán, valamint a Baross Gábor úton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.