Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2018. Szeptember 29. 05:08, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Forrás: NIF Zrt.

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A vasútállomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül, és már zajlik az új buszvégállomás építésének előkészítése is. Nemsokára épülhetnek a leendő peronok a buszokhoz.

Címlapkép: NIF látványterv

Tavasz óta modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatokon közlekednek a teljes 2-es, Esztergom-Budapest vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő, valamint bővült a menetrendi kínálat is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló, Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkái keretében összesen 51 kilométer hosszan történik a vasútvonal villamosítása, illetve a teljes szakaszon – külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban - kiépülnek a kiegészítő biztosítóberendezések is.

Esztergomban a vasútvonal korszerűsítésével, valamint az állomás vágányhálózatának teljes átépítésével egyidejűleg az állomás épülete is teljesen megújult, és már megnyílt az utasforgalom számára.

Az állomáshoz kapcsolódó felújítási munkák során az állomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül. A vasútállomás városközpont felőli végén, az egykori vágányok helyén új, modern 12 állásos buszpályaudvar épül, az autóbuszok és a vonatok közötti jó átszállás megteremtése érdekében. Az új buszpályaudvar kivitelezéséhez a korábbi MÁV Zrt. területen jelenleg a szükséges előkészítési munkálatok zajlanak. A buszpályaudvar peronjainak kiépítése ezt követően valósul meg. Az új buszállomáshoz kapcsolódóan új, az utasok kiszolgálását biztosító forgalmi épület is felépül. Az utasok az új buszvégállomást 2019 második felében vehetik át. A forgalom biztonságos lebonyolódása érdekében két körforgalom épült, a Kiss János altábornagy utcán, valamint a Baross Gábor úton.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 12:50, szerda | Helyi

Defektet kapott a busz, kitört a szélvédője, de továbbment teli utasokkal

Szerdán reggel a komáromi busz 7 óra körül, utasokkal tele defektet kapott Tokodaltárón.

2019. Június 26. 11:33, szerda | Helyi

Padon alvót fosztott ki Esztergomban

Az esztergomi rendőrök egy 34 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2019. Június 26. 08:16, szerda | Helyi

Csak a szerencsén múlt, hogy nem okoztak nagyobb bajt és még nagyobb balesetet

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt két ittas járművezető kedden – közölte a megyei rendőrség. Egyiküket Esztergomban állították elő.

2019. Június 26. 07:26, szerda | Helyi

Ellopott egy makettet, miután többször is segített - Vádat emeltek

Vádiratot nyújtott be az ügyészség egy kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult ügyben azzal az esztergomi férfival szemben, aki makett gőzmozdonyt lopott attól, akinek alkalmi segítséget nyújtott bevásárlással.