Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2019. Október 10. 04:39, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ágynemű alól lopta el a spórolt pénzt egy dorogi nő

Ágynemű alól lopta el a spórolt pénzt egy dorogi nő

Tudta, hogy hol a spórolt pénzt és kihasználva az alkalmat ellopta ismerőse lakásából egy dorogi nő. Ha megtéríti a kárt és megbánja tettét, akkor megszünteti az eljárást az ügyészség.

Az elkövető nő július 7-én egy dorogi lakótelepi lakásban tartózkodott a lakás férfi lakója ismerőseként. A nő helyismerettel rendelkezett a lakásban, mivel ott már nem először járt, ezért tudta, hogy a férfi élettársa hol tartja a pénzét. A gyanúsított kihasználta ismerőse figyelmetlenségét és azt, hogy egyedül hagyta őt a nappaliban és ekkor a szobában lévő ruhásszekrényből az ágynemű alól ellopott 220 ezer forintot – fejtette ki az ügyészség.

A gyanúsított a lopott pénzből 80 ezer forint tartozásai kiegyenlítésére fordított. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140 ezer forintot, amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van módja megtéríteni, illetve a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

Amennyiben az elkövető a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóváteszi a közvetítői eljárásban, az ügyészség a büntetőeljárást tevékeny megbánás okából megszünteti.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 17:38, péntek | Helyi

Baleset történt a Kossuth utcán

Rendőrök irányítják a forgalmat.

2019. November 15. 10:00, péntek | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Esztergomban

Két alkalommal is várja november 23-án és 24-én Esztergomban a 10-14 éveseket Kovács Erika a gyermekagykontroll tanfolyamok vezetője.

2019. November 15. 09:53, péntek | Helyi

Úzgin Űver koncertre hív a Kaleidoszkóp Ház

November 23-án, szombaton 21 órakor Úzgin Űver koncertre várja a közönséget a Kaleidoszkóp Ház.

2019. November 15. 05:00, péntek | Helyi

Történelmi regénysorozat írója érkezik a könyvtárba

November 18-án 17 órakor folytatódik az esztergomi könyvtár beszélgetés-sorozata.